Објективи за DSLR

Canon EF 24mm f/1.4L USM

Спецификации

Детални спецификации

Еквивалентно фокусно растојание за филм 35 мм

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  74°, 53°, 84°

 • Конструкција на објектив (елементи/групи)

  11/9

 • Број на прстени

  7

 • Минимален отвор

  22

 • Најблиско фокусно растојание (м)

  0,25

 • Максимално зголемување (х)

  0,16

Стабилизатор на слика

 • Серво-мотор на автоматско фокусирање

  USM¹

 • Пречник на филтер (мм)

  77

 • Максим. пречник х должина (мм)

  83,5 x 77,4

 • Тежина (гр)

  550

 • Зголемување - Теле-конвертор EF12 II

  0,66 - 0,50

 • Зголемување - Теле-конвертор EF25 II

  -

 • Сенила за објектив

  EW-83DII

 • Цврсто куќиште

  -

 • Меко куќиште

  LP1214

 • G.F.Holder III (сенило за објектив III*)

  НК

 • G.F.Holder IV (сенило за објектив IV*)

  (0)

*Максимален број Hood III/IV што може да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на

кусата фокална должина

 1. ¹ Вградено постојано механичко рачно фокусирање.