Објективи за DSLR

Canon EF 50mm f/1L USM

Спецификации

Детални спецификации

Оптички функции / спецификации

 • Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

  40°, 27°, 46°

 • Конструкција на објективот (елементи/групи)

  11/9

 • Број на сечила на дијафрагмата

  8

 • Минимална решетка

  16

 • Минимално растојание на фокусирање (m)

  0.6

 • Максимално зголемување (x)

  0.11

 • Мотор за AF

  USM

Дополнителна опрема

 • Сенило на објектив

  ES-79II

 • Торбичка/футрола за објектив

  LH-D12

 • Зголемување со цевка за продолжување EF12 II

  -

 • Зголемување со цевка за продолжување EF25 II

  -

Физички спецификации

 • Дијаметар на филтер (mm)

  72

 • Макс. дијаметар x должина (mm)1

  91.5 x 81.5

 • Тежина (g)

  985

*Maximum number of Hood III/IV attachable. In case of zoom lenses, the maximum number applies to the

short focal lenght

 1. Димензии на објективот кога е во вовлечена положба