Canon EF 135mm f/2.8 (with Softfocus)

EF 135mm f/2.8 (with Softfocus)

EF 135mm f/2,8 е уникатен објектив. Неговата контрола за мек фокус овозможува подесување на острината, што го прави идеален за портрети, а мекото осветлување може да ги подобри тоновите на кожата за да добиете прекрасни резултати.

Придобивки

  • Контрола на мек фокус
  • Телефото објектив
  • Решетка со f/2,8
  • AFD систем за автоматско фокусирање
  • Најмало растојание на фокусирање од 1,3m
  • Големина на филтер од 52mm
  • Слоевите Super Spectra ги намалуваат привидните облици и одблесоците

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon EF 135mm f/2.8 (with Softfocus)

Контрола на фокус


EF 135mm f/2,8 се одликува со функцијата за мек фокус од Canon. Со оваа функција, фотографот може да избира помеѓу две подесувања за мек фокус, а исто така и стандардно да го користи објективот за добивање на неверојатно остри резултати.

Приклучок за целосно електронски објектив


Вградениот AF мотор нуди брзо автоматско фокусирање со високи перформанси. Електромагнетната дијафрагма на објективот овозможува неверојатно прецизна контрола при позиционирање на решетката.

Super Spectra слој


Слоевите Super Spectra обезбедуваат прецизно балансирање на боите и зголемен контраст. Исто така, ги намалуваат одблесоците и имагинарните облици - проблем кој често се јавува поради светлината која се одбива од сензорот на фотоапаратот.

Рамномерно заматување на позадината


Дијафрагмата на блендата со приближно кружен отвор внесува помеко и порамномерно чувство во областите кои не се во фокус. Острофокусираните објекти во предниот дел од сликата се истакнуваат наспроти рамномерно заматената заднина.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon EF 135mm f/2.8 (with Softfocus), неговите функции и можности.