Canon EF 28mm f/2.8 Спецификации

ЕКВИВАЛЕНТНО ФОКУСНО РАСТОЈАНИЕ ЗА ФИЛМ 35 ММ

Агол на гледање (хоризонтално, вертикално, дијагонално)

65°, 46°, 75°

Конструкција на објектив (елементи/групи)

5/5

Број на прстени

5

Минимален отвор

22

Најблиско фокусно растојание (м)

0,3

Максимално зголемување (х)

0,13

СТАБИЛИЗАТОР НА СЛИКА

Серво-мотор на автоматско фокусирање

AFD

Пречник на филтер (мм)

52

Максим. пречник х должина (мм)

67,4 x 42,5

Тежина (гр)

185

Зголемување - Теле-конвертор EF12 II

0,56 - 0,43

Зголемување - Теле-конвертор EF25 II

1,09 - 0,95

Сенила за објектив

EW-65II

Цврсто куќиште

LHP-B9

Меко куќиште

ES-C9/LP1011

G.F.Holder III (сенило за објектив III*)

(1)

G.F.Holder IV (сенило за објектив IV*)

(1)

Одрекување од одговорност

*Максимален број Hood III/IV што може да се прикачат. Во случај на објективи со зумирање, максималниот број се однесува на

кусата фокална должина