Canon Macro Ring Lite MR-14EX II

Macro Ring Lite MR-14EX II

Macrolite блиц со високи перформанси кој нуди креативни решенија за осветлување, наменет за фотографи кои снимаат слики одблиску на самата локација или во студио.

Придобивки

  • Прстенест дизајн на блиц за разновидно осветлување при фотографирање одблиску
  • Моќни перформанси со број на водич 14 (ISO 100, м)
  • Блиц со две независни цевки за креативна контрола на осветлувањето
  • LED ламбите за моделирање овозможуваат полесно обликување на кадарот и фокусирање
  • Брзо и едноставно користење: може да се контролира преку фотоапаратот или блицот

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon Macro Ring Lite MR-14EX II

Креативно фотографирање одблиску со блиц


Прстенестиот дизајн на блицот овозможува подеднакво осветлување на мали предмети - идеално за фотографите кои го снимаат животот во дивината, цвеќињата и инсектите, како и за специјални научни апликации. E-TTL II мерењето ви овозможува полесно добивање на прецизни експозиции со блиц.

Креативна контрола на сенки


Двете цевки за блиц можат да се користат независно, во шест чекори, при што нудат различни стилови на осветлување. Користете ги двете цевки истовремено за да добиете ефекти без сенки или, пак, направете ја едната цевка посветла од другата за осветлување кое нагласува текстури. Блицот на Macro Ring Lite MR-14EX II може да се ротира околу објективот, овозможувајќи доминантен извор на светлина од кој било агол.

Високи перформанси


Големата излезна моќ, со број на водич 14 (ISO 100, м), овозможува користење на мали решетки за максимална длабочина на поле при фотографирање одблиску. Информациите за температурата на боите се пренесуваат назад кон фотоапаратот за време на фотографирањето, за да ви помогнат да го оптимизирате автоматското балансирање на белата боја.

Може да се интегрира со други блицеви


Macro Ring Lite MR-14EX II може да се користи како примарен оптички безжичен блиц во системи за осветлување со повеќе блицеви, кој ќе ги активира блицевите Speedlite кои се поставени како споредни. Ова, на пример, е многу практично кога користите втор блиц за осветлување на заднината.

Иновативен и инстинктивен дизајн


Контролирајте го Macro Ring Lite MR-14EX II преку контролите на вашиот EOS фотоапарат или преку екран со матрица со точки кој нуди едноставно исчитување. Моќната LED ламба за моделирање овозможува полесно фокусирање и обликување на кадарот при слаба осветленост, а прилагодените подесувања овозможуваат персонализирање на функциите за да одговараат на вашиот начин на работа.

Сигурни перформанси на кои можете да им верувате


Брзото и тивко обновување овозможува да бидете подготвени за фотографирање во вистинскиот момент. Macro Ring Lite MR-14EX II е подготвен да се активира повторно за само 5,5 секунди по целосно празнење. Приклучокот за блиц кој се чисти самостојно со дволиниски електронски пренос овозможува соодветно поврзување со вашиот фотоапарат.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon Macro Ring Lite MR-14EX II, неговите функции и можности.