Canon Macro Ring Lite MR-14EX II Спецификации

НАПОЈУВАЊЕ

Бр. на водич (ISO100).метри

14

ЗУМ

Глава за зумирање

Не

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

Контрола на автоматска експозиција

E-TTLII/E-TTL/TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1-1/128

Рачни чекори

чекор од 1/3

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

FE заклучување

Да

Компензација на експозиција при блиц

Да

Групирање на експозиции на блиц

Да

Синхронизација на блиц со втора завеса

Да

Блиц за моделирање

Да

Пренесување информации за температурата на боите

Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

Предавател

Да

Тип на пренос

Инфрацрвено

Максимален опсег на предавателот прибл.

Внатре: 5 м


Надвор: 3 м

Спореден

Не

Бр. на групи

Бр. на канали

4

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

Помошен зрак за AF

Не (ламба за фокусирање)

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Батерија

4 x AA батерии

Минимално време на обновување*

Прибл. 5,5 сек.

Надворешно напојување со енергија

Да - CP-E4

КОНСТРУКЦИЈА

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

РАЗ.

Функција за прилагодување

12 (27 опции) + 3 персонални функции

Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

Да

Сензор за контрола на надворешен блиц

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

Адаптер за макро светлосен прстен 72c, 67


Компактна батерија CP-E4


Speedlite блицеви од серијата ЕХ со функција за спореден блиц

Наменски држач за блиц

Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), mm

Контролна единица 69,6 x 118,8 x 71,4


Блиц 129,6 x 112,1 x 25,3

Тежина (без батерии), грам

455

Одрекување од одговорност

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.

Фуснота

¹ Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, подесете ги C.Fn 5-1 безжично да ги активираат групите A и B