Canon Speedlite 270EX II Спецификации

НАПОЈУВАЊЕ

Бр. на водич (ISO100).метри

27 (50)

ЗУМ

Глава за зумирање

Да

Покриеност на фокусна должина

28, 50mm

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

Контрола на автоматска експозиција

E-TTL II/E-TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1-1/64

Рачни чекори

чекор од 1/3

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

FE заклучување

Да

Компензација на експозиција при блиц

Да (подесено на фотоапаратот)

Групирање на експозиции на блиц

Не

Синхронизација на блиц со втора завеса

Да (подесено на фотоапаратот)

Блиц за моделирање

Да

Пренесување информации за температурата на боите

Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

Предавател

Не

МАКСИМАЛЕН ОПСЕГ НА ПРЕДАВАТЕЛОТ ПРИБЛ.

Спореден

Да

Бр. на групи

Фиксна група A

Бр. на канали

Активирање преку сите канали

Далечинско копче за бленда

Да

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

Нагоре

0, 60, 75 и 90°

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

Помошен зрак за AF

Да

БРОЈ НА ПОДДРЖАНИ AF ТОЧКИ

Тип на помошен зрак за AF

Треперечки блиц

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Батерија

2 x AA батерии

Минимално време на обновување*

Прибл. 3,9 сек.

Надворешно напојување со енергија

Не

КОНСТРУКЦИЈА

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

РАЗ.

Функција за прилагодување

4 (8 опции)

Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

Да

Сензор за контрола на надворешен блиц

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3

Наменски држач за блиц

Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), mm

65,8 x 65,2 x 77

Тежина (без батерии), грам

155g

Одрекување од одговорност

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.