Canon Speedlite 320EX Спецификации

НАПОЈУВАЊЕ

Бр. на водич (ISO100).метри

32 (50)

ЗУМ

Глава за зумирање

Да

Покриеност на фокусна должина

24, 50mm

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

Контрола на автоматска експозиција

E-TTL II/E-TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1-1/64

Рачни чекори

чекор од 1/3

ФРЕКВЕНЦИЈА

Видео светло

Да

Моќност на видео светло

75 лукси

Температура на боите на видео светло

4500-6500K

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

FE заклучување

Да

Компензација на експозиција при блиц

Да

Групирање на експозиции на блиц

Не

Синхронизација на блиц со втора завеса

Да

Блиц за моделирање

Да

Пренесување информации за температурата на боите

Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

Предавател

Не

МАКСИМАЛЕН ОПСЕГ НА ПРЕДАВАТЕЛОТ ПРИБЛ.

Спореден

Да

Бр. на групи

3

Бр. на канали

4

Далечинско копче за бленда

Да

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

Нагоре

45, 60, 75 и 90°

НАДОЛУ

Лево

60, 75, 90, 120, 150 и 180°

Десно

60, 75, 90°

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

Помошен зрак за AF

Да

БРОЈ НА ПОДДРЖАНИ AF ТОЧКИ

Тип на помошен зрак за AF

Треперечки блиц / LED

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Батерија

4 x AA батерии

Минимално време на обновување*

Прибл. 2,3 сек.

Надворешно напојување со енергија

Не

КОНСТРУКЦИЈА

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

РАЗ.

Функција за прилагодување

4 (8 опции)

Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

Да

Сензор за контрола на надворешен блиц

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3

Наменски држач за блиц

Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), mm

70 x 115 x 78,4

Одрекување од одговорност

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.