Canon Speedlite 430EX II Спецификации

НАПОЈУВАЊЕ

Бр. на водич (ISO100).метри

43 (105mm)

ЗУМ

Глава за зумирање

Да

Покриеност на фокусна должина

24-105mm

Покриеност со широк панел

14mm

Автоматско зумирање за големина на сензор

Да

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

Контрола на автоматска експозиција

E-TTL II/E-TTL/TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1-1/64

Рачни чекори

чекор од 1/3

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

FE заклучување

Да

Компензација на експозиција при блиц

Да

Групирање на експозиции на блиц

Не

Синхронизација на блиц со втора завеса

Да

Блиц за моделирање

Да

Пренесување информации за температурата на боите

Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

Предавател

Не

Спореден

Да

Бр. на групи

3

Бр. на канали

4

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

Нагоре

45, 60, 75 и 90°

Лево

60, 75, 90, 120, 150 и 180°

Десно

60, 75, 90°

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

Помошен зрак за AF

Да

Број на поддржани AF точки

1 - 9

Тип на помошен зрак за AF

Инфрацрвено

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Батерија

4 x AA батерии

Минимално време на обновување*

Прибл. 3 сек.

Надворешно напојување со енергија

Не

КОНСТРУКЦИЈА

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

РАЗ.

Функција за прилагодување

9 (20 опции)

Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

Да

Сензор за контрола на надворешен блиц

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3

Наменски држач за блиц

SB-E2

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), mm

72 x 122 x 101

Тежина (без батерии), грам

320g

Одрекување од одговорност

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.

Фуснота

¹ Освен адаптерот за спречување на прав и вода.