Canon Speedlite 430EX III-RT Спецификации

ЕНЕРГИЈА

Бр. на водич (ISO100).метри

43 (105mm)

ЗУМ

Глава за зумирање

Да

покриеност на фокусна должина

24-105mm

Покриеност со широк панел

14mm

Автоматско зумирање за големина на сензор

Да

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

Контрола на автоматска експозиција

E-TTLII/E-TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1-1/128

Рачни чекори

чекор од 1/3

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

FE заклучување

Да

Компензација на експозиција при блиц

Да

Групирање на експозиции на блиц

Не

Синхронизација на блиц со втора завеса

Да

Блиц за моделирање

Да

Пренесување информации за температурата на боите

Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

Предавател

Да

Тип на пренос

Радио

Опсег на сигнал (Инфрацрвено/радио)

Внатре: 12-15m / 30m


Надвор: 8-10m / 30m

Споредна функција

Инфрацрвено/радио

Главна функција

Радио

Број на групи (Оптички/радио)

- / 5

Број на канали (Оптички/радио)

- / 15

Далечинско копче за бленда

Да

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

Нагоре

45, 60, 75 и 90°

Лево

60, 75, 90, 120 и 150°

Десно

60, 75, 90, 120, 150 и 180 °

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

Помошен зрак за AF

Да

Број на поддржани AF точки

1

Тип на помошен зрак за AF

Инфрацрвено / треперечки блиц

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Батерија

4 x AA батерии

Минимално време на обновување *

Прибл. 3,5 сек.

Надворешно напојување со енергија

Не

КОНСТРУКЦИЈА

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

РАЗ.

Функција за прилагодување

10 (8 персонални функции)

Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот **

Да

Сензор за контрола на надворешен блиц

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3


Адаптер за одбивање SBA-E2


Филтер за бои/држач за адаптерот за одбивање


Филтер за бои SCF-E2

Наменски држач за блиц

Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), мм

70,5 x 113,8 x 98,2

Тежина (без батерии), грам

295 g

Опсег на работна температура

0 °C - 45 °C / 32 °F - 113 °F

Работна влажност

85 % или помалку

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon (според CIPA стандардите), освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

* време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA

** Само со компатибилни фотоапарати