Canon Speedlite 600EX-RT Спецификации

НАПОЈУВАЊЕ

Бр. на водич (ISO100).метри

60 (200mm)

ЗУМ

Глава за зумирање

Да

Покриеност на фокусна должина

20-200mm

Покриеност со широк панел

14mm

Автоматско зумирање за големина на сензор

Да

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

Контрола на автоматска експозиција

E-TTLII/E-TTL/TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1-1/128

Рачни чекори

чекор од 1/3

Треперечки / излезни подесувања

Да - 1/4-1/128

Фреквенција

1-500Hz (199Hz со користење на функцијата за оптички спореден блиц)

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

FE заклучување

Да

Компензација на експозиција при блиц

Да

Групирање на експозиции на блиц

Да

Синхронизација на блиц со втора завеса

Да

Блиц за моделирање

Да

Пренесување информации за температурата на боите

Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

Предавател

Да

Тип на пренос

Инфрацрвено / радио

Максимален опсег на предавателот прибл.

Внатре: 12-15m / 30m


Надвор: 8-10m / 30m

Спореден

Да

Бр. на групи

3 / 5¹

Бр. на канали

4 / 15

Далечинско копче за бленда

Да

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

Нагоре

45, 60, 75 и 90 °

Надолу

7 °

Лево

60, 75, 90, 120, 150 и 180 °

Десно

60, 75, 90, 120, 150 и 180 °

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

Помошен зрак за AF

Да

Број на поддржани AF точки

1 - 61

Тип на помошен зрак за AF

Инфрацрвено

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Батерија

4 x AA батерии

Минимално време на обновување*

Прибл. 3,3 сек.

Надворешно напојување со енергија

Да - CP-E4

КОНСТРУКЦИЈА

Отпорност на прав и вода

Да

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

РАЗ.

Функција за прилагодување

18 (7 персонални функции)

Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

Да

Сензор за контрола на надворешен блиц

Да

PC приклучок

Да

Компатибилна дополнителна опрема

Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3


Компактна батерија CP-E4


Speedlite предавател ST-E3-RT


Speedlite блицеви од серијата ЕХ со функција за спореден блиц


SR-N3 кабел


Држач за филтер за бои SCH-E1


Филтер за бои SCF-E1

Наменски држач за блиц

SB-E2

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), mm

79,7x 142,9x 125,4¹

Тежина (без батерии), грам

425g

Одрекување од одговорност

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.

Фуснота

¹ Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, подесете ги C.Fn 5-1 безжично да ги активираат групите A и B

¹ Освен адаптерот за спречување на прав и вода

¹ Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, подесете ги C.Fn 5-1 безжично да ги активираат групите A и B

¹ Освен адаптерот за спречување на прав и вода