Canon Speedlite 600EX II-RT Спецификации

ЕНЕРГИЈА

Бр. на водич (ISO100).метри

60 (200mm)

ЗУМ

Глава за зумирање

Да

покриеност на фокусна должина

20-200mm

Покриеност со широк панел

14mm

Автоматско зумирање за големина на сензор

Да

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

Контрола на автоматска експозиција

E-TTLII/E-TTL/TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1-1/128

Рачни чекори

чекор од 1/3

Треперечки / излезни подесувања

Да - 1/4-1/128

Фреквенција

1-500Hz (199Hz со користење на функцијата за оптички спореден блиц)

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

FE заклучување

Да

Компензација на експозиција при блиц

Да

Групирање на експозиции на блиц

Да

Синхронизација на блиц со втора завеса

Да

Блиц за моделирање

Да

Пренесување информации за температурата на боите

Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

Предавател

Да

Тип на пренос

Оптички / Радио

Максимален опсег на предавателот прибл.

Внатре: 0,7-15m / 30m


Надвор: 0,7-10m / 30m

Спореден

Да

Бр. на групи

3 / 5¹

Бр. на канали

4 / 15

Далечинско копче за бленда

Да

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

Нагоре

45, 60, 75 и 90 °

Надолу

7 °

Лево

60, 75, 90, 120, 150 и 180 °

Десно

60, 75, 90, 120, 150 и 180°

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

Помошен зрак за AF

Да

Број на поддржани AF точки

1 - 65

Тип на помошен зрак за AF

Инфрацрвено

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Батерија

4 x AA батерии

Минимално време на обновување

Прибл. 3,3 сек.¹

Надворешно напојување со енергија

Да - CP-E4 / CP-E4N

КОНСТРУКЦИЈА

Отпорност на прав и вода

Да

Материјал на приклучокот за прикачување

Метал

РАЗ.

Функција за прилагодување

15 (6 персонални функции)

Поставки за блицот преку менијата на фотоапаратот

Да¹

Сензор за контрола на надворешен блиц

Да

PC приклучок

Да

Компатибилна дополнителна опрема

Компактна батерија CP-E4N / CP-E4


Speedlite предавател ST-E3-RT


Speedlite блицеви од серијата ЕХ со функција за спореден блиц


Кабел за поврзување надворешен блиц OC-E3


Адаптер за одбивање SBA-E3


Филтер за бои SCF-E3OR1


Филтер за бои SCF-E3OR2

Наменски држач за блиц

SB-E2

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), мм

78,7 x 143,2 x 122,7¹

Тежина (без батерии), грам

435g

Фуснота

¹ Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, подесете ги C.Fn 5-1 безжично да ги активираат групите A и B

¹ Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со употреба на алкални батерии од типот AA и режимот за брз блиц

¹ Само со компатибилни фотоапарати

¹ Освен адаптерот за спречување на прав и вода

¹ Како зададена вредност, само блицот во групата C се активира безжично, подесете ги C.Fn 5-1 безжично да ги активираат групите A и B

¹ Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со употреба на алкални батерии од типот AA и режимот за брз блиц

¹ Само со компатибилни фотоапарати

¹ Освен адаптерот за спречување на прав и вода