Canon Speedlite 90EX Спецификации

НАПОЈУВАЊЕ

Бр. на водич (ISO100).метри

9 (24mm)

ЗУМ

Глава за зумирање

Не

Покриеност на фокусна должина

-

Покриеност со широк панел

-

Автоматско зумирање за големина на сензор

-

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

Контрола на автоматска експозиција

E-TTLII/E-TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Не

Рачни / излезни подесувања

Да - 1/1-1/64

Рачни чекори

чекор од 1/3

Треперечки / излезни подесувања

-

Фреквенција

-

Видео светло

-

Моќност на видео светло

-

Температура на боите на видео светло

-

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

FE заклучување

Да

Компензација на експозиција при блиц

Да (подесено на фотоапаратот)

Групирање на експозиции на блиц

Не

Синхронизација на блиц со втора завеса

Да (подесено на фотоапаратот)

Блиц за моделирање

Не

Пренесување информации за температурата на боите

Да

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

Предавател

Да

Тип на пренос

Пулсирачка светлина

Максимален опсег на предавателот прибл.

Внатре: 7m


Надвор: 5m

Спореден

Не

Бр. на групи

3

Бр. на канали

Сите канали

Далечинско копче за бленда

Не

ДВИЖЕЊЕ НА ГЛАВАТА НА БЛИЦОТ

Нагоре

-

Надолу

-

Лево

-

Десно

-

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

Помошен зрак за AF

Да

Број на поддржани AF точки

-

Тип на помошен зрак за AF

-

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Батерија

2 x AAA батерии

Минимално време на обновување*

Прибл. 5,5 сек.

Надворешно напојување со енергија

Не

КОНСТРУКЦИЈА

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Пластика

РАЗ.

Функција за прилагодување

1

Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

Да

Сензор за контрола на надворешен блиц

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

-

Наменски држач за блиц

Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), mm

44,2 x 52 x 65

Тежина (без батерии), грам

50g

Одрекување од одговорност

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.