Canon Speedlite Transmitter ST-E2 Спецификации

РЕЖИМИ НА БЛИЦ

Контрола на автоматска експозиција

E-TTL II/E-TTL

Синхронизирање со голема брзина (FP)

Да

Рачни / излезни подесувања

Не

ФУНКЦИЈА ПОВРЗАНА СО БЛИЦ

FE заклучување

Да

Блиц за моделирање

Не

Пренесување информации за температурата на боите

Не

БЕЗЖИЧЕН БЛИЦ

Предавател

Да

Тип на пренос

Инфрацрвено

Максимален опсег на предавателот прибл.

Внатре: 12-15m
Надвор: 8-10m

Спореден

Не

Бр. на групи

2

Бр. на канали

4

ПОМОШ ПРИ АВТОМАТСКО ФОКУСИРАЊЕ

Помошен зрак за AF

Да

Број на поддржани AF точки

1 - 45

Тип на помошен зрак за AF

Инфрацрвено

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

Батерија

1 x 2CR5

Минимално време на обновување*

Прибл. 1 сек.

Надворешно напојување со енергија

Не

КОНСТРУКЦИЈА

Отпорност на прав и вода

Не

Материјал на приклучокот за прикачување

Пластика

РАЗ.

Функција за прилагодување

Не

Подесувања на блицот преку менијата на фотоапаратот**

Не

PC приклучок

Не

Компатибилна дополнителна опрема

Speedlite блицеви од серијата ЕХ со функција за спореден блиц

Наменски држач за блиц

Не

ДИМЕНЗИИ И ТЕЖИНА

Големина (Ш x В x Д), mm

62x51x80

Тежина (без батерии), грам

100g

Одрекување од одговорност

* Време потребно за полнење на блицот по целосно празнење со користење на алкални батерии од типот AA.

** Само со компатибилни фотоапарати.