Canon CN-E18-80mm T4.4 L IS KAS S Спецификации

Приклучок

EF

Покриеност на сликата

Super 35

Вграден додаток за продолжување

Нема

Фокусна должина

18-80mm

Максимална релативна решетка

(T бр.) 1:4.4 при 18-80 mm


(F бр.) 1:4 при 18-80 mm

Аголно видно поле

68,7°× 41,9°


17,5°× 9,9°*¹


72,1°× 41,9°


18,6°× 9,9°*²

M.O.D (од рамнината на сликата)

0,5m

Димензии на објектот при M.O.D.

43,4×24,3 cm [при 18 mm]


9,5×5,3 cm [при 80 mm]*¹


46,2×24,3 cm [при 18 mm]


10,1×5,3 cm [при 80 mm]*²

Прибл. Големина (Ш×В×Д)

93,4 × 107,2 × 182,3 mm

Прибл. Маса

1,2 kg (вкл. серво моторот)

Фуснота

¹ Големина на екранот за снимање 24,6 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1


² Големина на екранот за снимање 26,2 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1

¹ Големина на екранот за снимање 24,6 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1


² Големина на екранот за снимање 26,2 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1

¹ Големина на екранот за снимање 24,6 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1


² Големина на екранот за снимање 26,2 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1

¹ Големина на екранот за снимање 24,6 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,78:1


² Големина на екранот за снимање 26,2 mm x 13,8 mm, сооднос на слика 1,9:1