DSLR-фотоапарати

Canon EOS C100 Mark II

За независни видеографи

Придобивки

 • CMOS сензор со 8,3MP и извонредни 35mm; Full HD

 • Dual Pixel CMOS AF и AF за откривање лице*

 • ISO 102,400; мал шум

 • Снимање во два формати AVCHD/MP4 до 1080/60p

 • OLED екран; подобрен EVF

 • Вграден Wi-Fi и опции за далечинско управување

 • HDMI излез

 • EF објектив со можност за менување

 • Професионален звук

 • Поддршка за видео CPS

Детални карактеристики

 • Доживејте го квалитетот за да ја остварите вашата визија

  CMOS сензорот со 8,3MP и извонредни 35mm, специјално дизајниран и произведен за снимање на видео записи во Canon, обезбедува неверојатни Full HD слики. Во комбинација со новиот систем за видео обработка – кој ја користи технологијата дизајнирана за врвната EOS C500 дигитална кино камера – нуди врвни слики во висока резолуција со зголемена чувствителност (до ISO 102,400), мал шум, помалку артефакти при вртење на блендата и мала длабочина на поле. Canon Log гама нуди 12 чекори за фотографска ширина (динамичен опсег од 800%) за максимална слобода при обработката по снимањето, додека опцијата за широк динамичен опсег поддржува побрзо време нудејќи снимки со широк динамички опсег без градација на тонови.

 • Современ автоматски фокус за поголема контрола

  EOS C100 Mark II се одликува со технологијата Dual Pixel CMOS AF на Canon која нуди извонредна контрола со минимален напор. Континуираното AF автоматски го фокусира и го следи објектот во центарот на екранот, олеснувајќи го снимањето на динамичните снимки. AF со една снимка со зголемената прецизност го олеснува фокусирањето.AF за откривање лице – кое реагира на лицето на објектот – е исто така достапно, овозможувајќи им едноставна изработка на интервјуа и емисии на индивидуалните режисери.

 • Изберете ги параметрите кои одговараат на вашата продукција

  Снимајте без ограничувања за да ја исполните секоја цел при продукцијата. Снимајте AVCHD или MP4 фајлови на две SD мемориски картички со брзина до 1080/60P, со опции за пренасочено и симултано снимање, како и снимање на бавно и брзо движење со користење на MP4 за поголем креативен ефект. Можете да снимате дури и AVCHD снимки во HD додека снимате MP4 фајлови во SD резолуција, за максимална флексибилност при работниот процес и брзо префрлување.

 • Лесна за носење, едноставна за користење

  EOS C100 Mark II ја збогатува вашата разновидност како амбициозен режисер. Таа е лесна и практична за носење, со куќиште кое е отпорно на прскање изработена да им се спротивстави на елементите. При користење е подеднакво практична за режисерите. OLED екранот од 3,5” со 1,23 милиони пиксели и големиот EVF со можност за закосување ви даваат целосна контрола при секое снимање. Дополнителните автоматски функции вклучуваат автоматски ирис со притиснување и автоматско балансирање на белата боја, додека за експертските корисници е достапна рачната контрола. Моќните функции за помош при фокусирање го олеснуваат рачното фокусирање.

 • Полесно споделување, поголема контрола

  Вградениот Wi-Fi овозможува пренос на фајлови преку FTP за лесно споделување на фајлови и далечинско управување со пребарувач. Опциите за контрола се дополнително проширени со изборниот далечински управувач RC-V100 од Canon, кој ви нуди слобода за снимање од места кои претходно не ви биле достапни.

 • Можност за надворешно снимање

  HDMI излезот ѝ овозможува на EOS C100 Mark II да ги исполни барањата за квалитет на најстрогите продукции, овозможувајќи снимање со висока бит стапка на надворешни уреди. Вградениот временски код може да се вметне во видео фајловите и аудио фајловите.

 • Поголема креативност со заменливите EF објективи

  Зголемете ги вашите креативни опции со огромната палета на заменливи објективи. EF приклучокот е компатибилен со 4K EF Cinema објективи од Canon, како и со повеќе од 80 EF објективи кои вклучуваат специјални опции како макро и ефект на рибино око. 3-те вградени ND филтри со рачна контрола ја зголемуваат разновидноста при снимањето.

 • Доловете го звукот кој ќе се надополни на вашите снимки

  Не пропуштајте ниту еден звук со репродукцијата на звук која е изработена да им даде професионален изглед на вашите снимки. Во опциите за снимање спаѓа LPCM или Dolby AC3. На горната рачка има два XLR влезови и стерео микрофон. Куќиштето на камерата вклучува вграден микрофон за континуирано снимање при користење на најмалата можна конфигурација.

 • Поддршка за CPS

  EOS C100 Mark II добива бесплатна поддршка од професионалните услуги од (CPS) со ексклузивен пристап до разни придобивки. Погледнете на http://cpn.canon-europe.com/content/services.do за повеќе детали.*AF за откривање лице е достапно со компатибилни објективи од Canon

Спецификации

 • Full HD видео снимки

 • Dual Pixel CMOS AF

 • Оптимизирање на фотографиите на кои има луѓе

 • Споделувајте видео снимки безжично

 • Снимање на AVCHD со 28Mbps

 • Снимање на MP4 со 35 Mbps

 • Моќна обработка со DIGIC

 • Органски LED екран од 8,8cm

 • Два отворa за SDXC картички