DSLR-фотоапарати

Canon EOS C300 Mark II

Неверојатно креативна алатка за снимање 4K/Full HD видеоснимки со динамички опсег со 15 чекори

Придобивки

 • CMOS сензор со 8,85MP и извонредни 35mm

 • Снимајте 4K со брзина до 410 Mbps/10 бита со кодекот XF-AVC H.264

 • 15 чекори за DR со Canon Log2

 • Снимајте 4K внатрешно и 4K RAW надворешно во исто време

 • Dual Pixel CMOS AF

 • ISO до 102.400

 • Мало изобличување при вртење на блендата

 • BT.2020, Canon Cinema Gamut и DCI-P3

 • 4 канали за звук со 16/24 бита

 • Огромен избор на компатибилни објективи

Детални карактеристики

 • CMOS сензор со 8,85MP и извонредни 35mm

  Напредниот CMOS сензор со 8,85 MP и извонредни 35 mm од Canon, специјално дизајниран за снимање видео, нуди врвни слики со висока резолуција и чувствителност, мал шум и мала длабочина на поле.

 • Креативна флексибилност

  Уживајте во обемна палета на креативни опции за висококвалитетно снимање со кодекот XF-AVC H.264 кој има разновидна примена. Снимајте неверојатни 4k видеоснимки со најмногу 410 Mbps/10 бита за едноставна интеграција во постоечките 4K работни процеси и изберете ја лесно комбинацијата од резолуција и вид на кодек која најмногу ќе одговара за вашата работа.

 • Простор за манипулација

  За да добиете максимална слобода при обработката по снимањето, вградениот Canon Log2 го доловува максималниот опсег на тонови и овозможува максимум 15 чекори за динамичкиот опсег.

 • Внатрешно снимање на неверојатни 4K слики

  Реализирајте ја вашата креативна визија. Снимајте 4K/UHD слики истовремено со неверојатно висока бит-стапка во двете внатрешни мемориски картички CFast 2.0™, 2K прокси фајлови на SD картичка и создавање 4K RAW во надворешни уреди, за добивање ефикасни работни процеси. Искористете ја огромната моќ за снимање 4K слики од Full HD видео записи, со поголем квалитет и значително појасни резултати, благодарение на обработката со прекумерно семплирање во HD.

 • Едноставни автоматски функции

  Земете ја камерата и снимајте. Одликувајќи се со обемни рачни контроли, EOS C300 Mark II им го олеснува животот на независните сниматели со иновативните автоматски функции кои ви овозможуваат да се концентрирате на случувањата. Тука спаѓаат Dual Pixel CMOS AF кој опфаќа прибл. 80% вертикално и 80% хоризонтално од приказот на сликата, AF со откривање лице (со компатибилни објективи) и автоматски баланс на белата боја кои нема да ви дозволат да ја пропуштите снимката. Автоматското фокусирање дополнително се подобрува со можноста за избирање на брзината за AF (со компатибилни објективи) и карактеристиките за следење предмети со AF, за да добиете поприродно фокусирање.

 • Врвни перформанси при секакви услови на осветлување

  Снимајте насекаде и доловувајте видеоснимки со мал шум во секаков вид на тешки сценарија за снимање, благодарение на широкиот опсег на ISO до ISO 102.400 кој овозможува зголемена чувствителност и ненадминати перформанси при слаба осветленост. Вградените ND филтри овозможуваат дополнителни 10 чекори за контрола на експозицијата (во режим на проширување) при силна светлина или кога треба да се користи широка решетка.

 • Помалку артефакти при вртење на блендата

  Брзината на исчитување на сензорот е значително подобрена поради што дополнително се намалува изобличувањето предизвикано од вртење на блендата, па дури и објектите во движење ја задржуваат нивната вистинска форма.

 • Голем избор на палети на бои

  EOS C300 Mark II нуди повеќе палети на бои кои ќе одговараат на вашиот работен процес и крајниот медиум, вклучувајќи ги и BT.2020, Canon Cinema Gamut и DCI-P3.

 • Висококвалитетен звук

  EOS C300 Mark II поддржува LPCM звук со 24 бита/48 kHz за да добиете квалитет на звук кој е поголем од квалитетот на CD. Тој нуди 4-канален влез, вклучувајќи и приклучок за микрофон, внатрешен моно микрофон и два XLR приклучоци, кои овозможуваат избирање и мешање повеќе извори на звук за да можете да снимате звук со амбиентално чувство.

 • Огромен избор на заменливи објективи

  Зголемете ги вашите креативни опции со повеќе од 90 заменливи EF и EF Cinema објективи со кои располага Canon во моментот. Поддршката за серво зум дополнително ги зголемува разновидните опции за снимање. Приклучокот за EF објективи може да се замени во PL или обратно само во овластен сервисен центар.Canon е овластен сопственик на лиценцата за заштитниот знак CFast 2.0™, кој може да биде регистриран во различни судски надлежности