Canon EOS C300 PL Спецификации

КАМЕРА

Сензор

Тип CMOS со извонредни 35мм

Систем

Филтер за основни RGB бои (Bayer низа)

Вкупно пиксели по сензор

9,84 мегапиксели

Ефективни пиксели по сензор

8,29 мегапиксели

Минимална осветленост

NTSC режим 0,3 лукси


[F1,2 објектив, 24 dB, 29,97P режим, брзина на бленда 1/30]


PAL режим 0,25 лукси


[F1,2 објектив, 24 dB, 25,00P режим, брзина на бленда 1/25]

Чувствителност

NTSC: F9


[1920x1080/59,94i , ISO640 (0dB), 2000 лукси, 89,9% одбивање]


PAL: F10


[1920x1080/50,00i , ISO640 (0dB) , 2000 лукси, 89,9% одбивање]

S/N сооднос

NTSC: 54dB (типично)


[1920x1080/29,97P, Canon Log основна чувствителност ISO850 (динамички опсег 800%)]


PAL: 54dB (типично)


[1920x1080/25,00P, Canon Log основна чувствителност ISO850 (динамички опсег 800%)]

Динамички опсег

При нормално фотографирање: 300%


Со Canon Log гама: 800%


(ISO 850 или повеќе / засилување од 2,5 dB или повеќе)

Хоризонтална резолуција

До 1000 ТВ линии или повеќе (режим со 1920 x 1080i), во зависност од објективот кој се користи

Објектив со менување

PL објектив со менување

Фокусна должина

Како што е посочено за кино објективите од Canon и други PL објективи со менување

Корекција на надворешно осветлување

НЕ

ND филтер

3 стаклени филтери во куќиштето на фотоапаратот: 2 чекори; 4 чекори; 6 чекори. Ракување преку куќиштето или безжичен далечински управувач

Контрола на фокус

Рачно преку објективот

Контрола на ирис

Рачно преку објективот

Систем за стабилизација на слика

НЕ

Тип

DIGIC DV III

СНИМАЊЕ

Медиуми за зачувување видео записи

Тип 1 Compact Flash мемориски картички (2 влеза за картички)

Тип

UDMA4, 30MB/s или побрзо (40MB/s или побрзо за брзо/бавно снимање)

Време на снимање

64GB CF картичка: до 160 мин. (1080/50i @ 50 Mbps)

Формат на фајл за снимање

Material eXchange Format (MXF); OP-1a шаблон

Формат за снимање

MPEG-2 Long GOP


50Mbps CBR (4:2:2) MPEG-2 422@PHL;


35Mbps VBR (4:2:0) MPEG-2 MP@HL;


25Mbps CBR (4:2:0) MPEG-2 MP@H14

Стапка на слики за снимање*

50Mbps: 1920 x 1080/59,94i, 50i, 29,97p, 25p, 24,00p, 23,98p;


1280 x 720/59,94p, 50p, 29,97p, 25p, 24,00p, 23,98p.


35Mbps: 1920 x 1080/59,94i, 50i, 29,97p, 25p, 23,98p;


1440 x 1080/ 59,94i/50i


1280 x 720/59,94p, 50p, 29,97p, 25p, 23,98p.


25Mbps: 1440 x 1080/59,94i, 50i, 29,97p, 25p, 23,98p.

Бавно/брзо движење

ДА


720p: 1-60fps во чекори од 1fps


1080p: 1-30fps во чекори од 1fps


(достапните описи може да се разликуваат во зависност од избраниот режим за снимање)

Снимање со интервали

ДА. 1, 2, 3, 6, 9 или 12 слики, 25 временски интервали


(достапните описи може да се разликуваат во зависност од избраниот режим за снимање)

Снимање на слики

ДА. 1, 2, 3, 6, 9 или 12 слики


(достапните описи може да се разликуваат во зависност од избраниот режим за снимање)

Пред снимање (снимање во компонентата cache)

ДА (3 секунди)

Пренасочено снимање

ДА

Истовремено снимање во двата отвори (симултано)

ДА

Обратно скенирање

ДА. Горе/долу, лево/десно, горе/долу, лево/десно инверзија на слика.

HD->SD конверзија

НЕ

Внатрешен податочен трансфер

ВИДЕО: да (CF картичка на CF картичка)

Медиуми за зачувување фотографии

SD/SDHC мемориска картичка

Квалитет на фотографии

За време на снимање видео: 1920 x 1080;


За време на репродукција: 1920x1080, 1280 x 720

СИСТЕМ

Големина

10,1 cm (4"), 100% приказ

Точки

1,23 милиони

Прилагодување на квалитет на слика

Осветленост, контраст, боја, острина, задно осветлување, црно-бело

Прилагодливи

Горе/долу/лево/десно според конфигурацијата на фотоапаратот

Монитор за бранови форми

Монитор за бранови форми и векторскоп

Помош при фокусирање*

Бирање;


Зголемување (избор од 25 точки);


Монитор за рабови (со користење на екранот за бранови форми)

Бирање

Бирање 1, бирање 2 (прилагодување на боја, засилување и фреквенција за секое)

Зебра

Ниво 1; Ниво 2; Двете


Излез преку HD-SDI или HDMI

Ознаки

Вклучено/исклучено (сооднос на слика, ознаки на слика, површина со безбедна област, безбедна област, мрежа, хоризонтално, центар)

Големина

1,3cm (0,52")

Точки

1,55 милиони

Прилагодување на квалитет на слика

Осветленост, контраст, боја, острина, задно осветлување, црно-бело

Прилагодливи

Вертикално закосување

Корекција на објектив

+ 2,0 до -5,5 диоптер

Аудио влез

XLR влезови со 48V phantom моќност (x2), 3,5mm влезен приклучок за микрофон

Излез за слушалки

3,5mm стерео приклучок

Видео излез за монитор

ДА (BNC, само SD излез преку терминалот за синхронизација)

HDMI

ДА (тип A, само излез)

IEEE 1394 (Firewire)

НЕ

USB

НЕ

HD/SD-SDI излез

ДА (BNC, само излез, вграден звук и временски код)

Временски код

ДА (BNC, префрлување на влез/излез)

Genlock

ДА (BNC, само влез)

Синхронизација

ДА (BNC, само излез, 5 режими: HD синхронизација, HD-Y, SD црна серија, SD композитно, исклучено)

Компонентен излез

НЕ

AV приклучок

НЕ

DC влез

ДА

Приклучок со далечински управувач

2,5mm мини приклучок

Приклучок за безжичен далечински управувач

ДА (потребна е изборна дополнителна опрема за безжичен далечински управувач)

Ленти во боја

EBU, SMPTE, ARIB

Ламба за сигнализирање

ДА

Приклучок за дополнителна опрема

ДА (приклучок со држач, 3 локации: горен дел на куќиштето, горен дел на рачката, преден дел на рачката)

Копче со прилагодување

ДА (15 копчиња со доделување; избор помеѓу 30 функции)

ФУНКЦИИ ЗА СНИМАЊЕ

Контрола на експозиција и мерење*

Рачната експозиција ја одредуваат подесувањата на блендата, подесувањата на ирисот, подесувањата на ISO/засилувањето и подесувањето на ND филтерот. Функциите за автоматски ирис и за автоматски фокус не се достапни на фотоапарат со PL приклучок

Компензација на експозиција*

НЕ

Режим на автоматска експозиција*

НЕ

Автоматски ирис со притиснување*

НЕ

Заклучување на експозиција

НЕ

Подесување на автоматска контрола на засилување

НЕ

ISO чувствителност*

Приказ во 1 чекор: 320¹, 400, 800, [850]², 1600, 3200, 6400, 12800, 20000 25600, 51200, 80000


Приказ во 1/3 чекор: 320, 400, 500, 640, 800, [850]², 1000, 1250, 1600, 2000, 2500, 3200, 4000, 5000, 6400, 8000, 10000, 12800, 16000, 20000, 25600, 32000, 40000, 51200, 64000, 80000¹

Подесување на засилување*

НОРМАЛНО: -6dB, -3dB, 0dB, 3dB, 6dB, 9dB, 12dB, 15dB, 18dB, 21dB, 24dB, 27dB 30dB; Зголемен опсег ВКЛУЧЕНО: 36dB, 33dB, 39dB, 42dB


FINE: од 0 dB до 24 dB (чекори на зголемување од 0,5 dB).

Режими на контрола

Исклучено, брзина, агол, јасно скенирање (CS), бавна бленда (SLS)

Брзина на бленда

1/3 до 1/2000 во зависност од стапката на слики и режимот за контрола на блендата

Агол на бленда

11,25º до 360º во зависност од стапката на слики

Бавна бленда (SLS)

1/3, 1/4, 1/6, 1/8, 1/12, 1/15, 1/25, 1/30 во зависност од стапката на слики

Јасно скенирање

59,94i/p: 59,94 - 250,27Hz;


50i/p: 50 до 250,78Hz;


29,97p: 29,97 - 250,27Hz;


25p: 25 до 250,78Hz;


23,98/24p: 23,98 - 250,27Hz

Зачувани конфигурации*

9, меѓу кои и 3 однапред поставени (КИНО, широк динамички опсег (широк DR) и EOS Std)

Медиум за зачувување

SD/SDHC мемориска картичка (сите податоци за прилагодување и мета-податоци), до 20 прилагодени слики по картичка

Гама

8 профили

Canon Log гама

ДА

Главно подножје

-50 до +50

Главна црна боја

-50 до +50 за секоја R,G,B

Гама на црна боја

Можност за прилагодување на ниво, опсег и точка

Сатурација на ниски тонови

Прилагодување на сатурација на боја во области со слаба осветленост од -50 до +50

Колено

Прилагодување на преголема експозиција, карактеристично, активирање, косина, сатурација

Острина

Прилагодување на ниво, висока фреквенција на детали, потиснување, HV балансирање на детали, граница, избор, решетка со колено и острина зависна од ниво

Намалување на шум

Исклучено, вклучено (1 до 12)

Детали на кожа

Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, осветленост, површина, Y ниво

Селективно намалување на шум

Исклучено, ниско, средно, високо / општи нијанси, хром, осветленост, површина, Y ниво

Матрица на бои

Прилагодување на фаза, засилување и RGB, паралелно со избирање на гама

Баланс на белата боја

-50 до +50 поместување на балансот на белата боја за R,G,B

Корекција на боја

Избор на област / ревизија на област за две области

Ниво на поставување

-50 до +50 вклучено/исклучено

PRESS

100% отсекување на IRE

Го ограничува излезот на 100% по прилагодување на подесувањата

GPS информации (изборна дополнителна опрема)

Географска ширина/географска должина/подигнување, координирано универзално време (UTC)

Автоматски

НЕ

Однапред подесено

Дневна светлина (5400K), вештачка светлина (3200K), келвини (2000K-15000K, интервали од 100K), подесување A, подесување B

Поместување на балансот на белата боја

ДА. -9 до +9 (само дневна светлина и вештачка светлина)

Прилагодување на балансот на црната боја

ДА

Систем за одбројување

Regen, RecRun, FreeRun, External, Hold (за некои стапки на слики е можно испуштање на слики)

Активирај подесување на вредности

“00:00:00:00”, подеси/ресетирај изборно

Снимање

16-битен 2-кан. (48 kHz) linear PCM

Контрола

Независни ограничувачи и автоматско/рачно подесување

Намалување на јачината на микрофонот

ДА

Мерење на ниво на микрофон

ДА

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Испорачано

XF алатки и NLE дополнителни компоненти, единица за следење (LCD и XLR), единица за ракување, потпора за палецот, адаптер за основата на стативот во вид на плоча, врвка за преку рамо, заштитник за очи, заштитник за EVF, полнач за батерии CG-940, компактен адаптер за напојување CA-941, батерија BP-955.

По избор*

Батерии BP-955, BP-975, компактен адаптер за напојување CA-930 (само полнач за батерии), / CA945 / CA946, адаптер за статив TA-100, безжичен далечински управувач WFT-E6. GPS приемник GP-E1

Потрошувачка на енергија

10,2W¹ (NTSC режим)


9,9W¹ (PAL режим)

Континуирано време на снимање

Испорачана BP-955: прибл. 210 минути¹


Изборна BP-975: прибл. 315 минути¹

РАЗНО

Димензии

Прибл. 133 x 179 x 177mm (прикачена потпора за палецот);


Прибл. 174 x 179 x 177mm (прикачен држач);


Прибл. 185 x 284 x 301mm (прикачен држач, единица за следење и рачка)

Отстранлива рачка

ДА

Тежина (само камера)

1630g

Тежина (целосно опремена)

Прибл. 2900g (држач, единица за следење, рачка, BP-955, 2x CF картички)

Температурен опсег при користење

-5ºC до +45ºC, 60% релативна влажност

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава.

* За овозможување на сите функции на фотоапаратот може да биде потребна надградба на фирмверот. Посетете ја веб-страницата за поддршка на Canon за повеќе информации или обратете се кај локалниот претставник на Canon.

Фуснота

¹ 320, 20000 и вредностите над 20.000 не се чекори на зголемување од 1


² [850] = Oсновна чувствителност ISO za Canon Log гама (800% динамички опсег), над која осветленоста и ширината на сенка остануваат исти.

¹ 50Mbps CBR режим, HD-SDI исклучено, со користење на EVF.

¹ 50Mbps CBR режим, HD-SDI исклучено, со користење на EVF.