Canon i-SENSYS FAX-L3000 Спецификации

ТИП НА ФАКС УРЕД

Тип

Самостоен факс со изборни надградби

Компатибилност

Група 3

Применлива линија

Јавна комутирана телефонска мрежа (PSTN)

Брзина на модем

33,6K bps ( Super G3 )

Технологија на печатење

Ласерско печатење

Тип на скенер

Двонасочно вовлекување листови

КАРАКТЕРИСТИКИ НА СКЕНИРАЊЕ СО ФАКС УРЕД

Автоматско снабдување со документи

50 листа (хартија 80 g/m²), двонасочно, макс A4:

Големина на документ

макс. 216 x 355,6 mm (макс. 630 mm)


Мин. 148 x 148 mm

Ефективна ширина на скенирање

A4(210mm)

Брзина на скенирање

37 слики во минута

Резолуција на факс уред

ФИНО: 203 пиксели/инч x 196 реда/инч (8 пиксели/mm x 7,7 реда/mm)


ФОТО: 203 пиксели/инч x 196 реда/инч (8 пиксели/mm x 7,7 реда/mm)


СУПЕР-ФИНО: 203 пиксели/инч x 392 реда/инч (8 пиксели/mm x 15,4 реда/mm)


УЛТРА-ФИНО: 406 пиксели/инч x 392 реда/инч (16 пиксели/mm x 15,4 реда/mm)


СТАНДАРДНО: 203 пиксели/инч x 98 реда/инч (8 пиксели/mm x 3,85 реда/mm)

Систем за графичка обработка

UHQ (ултра висок квалитет)

Нијанси

256 сиви скали

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПЕЧАТЕЊЕ СО ФАКС УРЕД

Метод на печатење

Печатење со ласерски зрак

Брзина на печатење

22 страници во минута (A4)

Резолуција на печатење

600 x 600dpi, 1200 x 600 dpi (подобрено)

Изедначување

Да 1200 x 600 dpi (подобрено)

Капацитет на хартија

Касета за 500 листа хартија (64 до 80 g/m²)

Касета по избор

Касета за 500 листа хартија (64 до 80 g/m²)

Повеќекратно снабдување

Автоматски механизам за вовлекување за 100 листа (56 до 128 g/m²)

Патрон за печатење

Патрон 714

Број на печатени страници со патрон

4500 страници (базирано на 5 %)

Сортирано печатење на хартија (по прием)

Да (со лицето надолу)

Капацитет на фиока за отпечатени документи

100 листа (хартија 80 g/m²)

Ширина на печатење

216mm

Режим на заштеда на тонер

Да

Автоматско намалување на слика при прием

Да ( 100 до 50%, 70%)

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРЕНЕСУВАЊЕ И ПРИЕМ

Брзина на пренесување

3 секунди по страница со модем 33,6K bps*

Метод на компресија

MH, MR, MMR, JBIG

Директно пренесување

Да

Пренсување од меморија

Да

БРЗО ПРЕНЕСУВАЊЕ ОД МЕМОРИЈА

Меморија на ФАКС уред

512 страници* (макс 1500 страници со изборен комплет за печатење)

Заштитна меморија

Да, приближно 3 часа

Меморија по избор

Не

Прием на меморија

Да

Двоен пристап

Да

Режим на исправка на грешка (ECM)

Да

Одложено пренесување

Да

Последователно емитување

201 локација

Повикување Пренесување

Не

Прием

Не

Пренесување до под-адреси

Не

Групно пренесување

Не

Повторно пренесување заради грешка

Да

Команда за релејно емитување

Не

Релејно емитување

Не

Број на сандачиња

Не

Пренесување преку факс уред

Да

Преземање од факс уред (огласна табла)

Не

ЗАШТИТА И КАРАКТЕРИСТИКИ НА УПРАВУВАЊЕ

Ограничување со корисничка лозинка

Да

Спречување директна е-пошта

Да

Доверливо пренесување

Не

Доверливо поштенско сандаче

Не

Број на сандачиња

НЕМА

Заштитен прием на меморија

Да

ЗАТВОРЕНА МРЕЖА

Лозинка за управување со систем

Да

Управување со примена на код

Да

Извештаи

ЛИСТА СО 1-ДОПИР, ЛИСТА ЗА ШИФРИРАНО БИРАЊЕ, ЛИСТА ЗА ГРУПНО БИРАЊЕ, ЛИСТА КОРИСНИЧКИ ПОДАТОЦИ, ОДДЕЛ. ИНФО ЛИСТА, ИЗВЕШТАЈ ЗА АКТИВНОСТИ, ИЗВЕШТАЈ ИСПРАТЕНИ/ПРИМЕНИ, ЛИСТА УСЛОВИ ЗА ПРОСЛЕДУВАЊЕ

Заглавје на пренесување

Да

Подножје на страницата за прием

Да

Печат за верификација

ДА (опција)

КАРАКТЕРИСТИКИ НА ТЕЛЕФОНИЈА

Бирања со еден допир

80 локации

Кодирани бирања

200 локации

Групни бирања

199 бирања

Програмирано бирање

Да

Повторно бирање

Да (автоматски и рачно)

Пребарување броеви

Да

Копче за автоматско исклучување ФАКС/ТЕЛ

Да

Приклучок за телефонска секретарка

Да

Прием од далечина

Да

Копче за слушалка

Да

Копче за задржување врска

Не

Вградена телефонска секретарка

Не

Звучник

Не

Идентификација на повик

Не

Телефонска слушалка

опција

Тип

(слушалка и држач) тел 6

КАРАКТЕРИСТИКИ НА УРЕД ЗА КОПИРАЊЕ

Копирање од меморија

Да

Директно копирање

Да

Резолуција на копирање

600 x 600 DPI

Брзина на копирање (во црно-бела)

22 копии во минута

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување

50%, 70%

Зголемување

141%, 200%

ПРИКАЗ

Тип

ЛЦД со заднинско светло

Големина

20 x 2

Јазици

Бугарски, Каталонски, Хрватски, Чешки, Дански, Холандски, Англиски, Естонски, Фински, Француски, Германски, Грчки, Унгарски, Италијански, Норвешки, Полски, Португалски, Романски, Руски, Словачки, Словенечки, Шпански, Шведски, Турски

ДРУГИ КАРАКТЕРИСТИКИ

функција испраќање ФАКС преку Интернет (тип ЛАН)

Не

Копче за заштеда на енергија

Да

Други

Помалку од 13 сек FCOT, помалку од 13 сек време на загревање од вклучување.

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии без фиоки (Ш х Д х В)

451mm (В) x 492mm (Д) x 520 mm (Ш)

Димензии со фиоки (Ш х Д х В)

480mm (В) x 492mm (Д) x 520 mm (Ш)

Простор за поставување (со фиоки и слушалка)

1.027mm x 974mm (Д x Ш)

Тежина

Прибл. 24 Kg

Извор на напојување

AC 200-240V 50-60Hz

Потрошувачка на енергија

Макс:1.010w


Подготвеност: 17W


Мирување: 3w


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Нивоа на акустична бучава

Подготвеност: под 25 dB(A)


Работа: под 66,7 dB(A)

ОПЦИИ

Делови

UFRII LT P. KIT-X1- (печатење, работење во мрежа и компјутерско испраќање факсови)


FXL-CST МЕХАНИЗАМ ЗА ВОВЛЕКУВАЊЕ 8(A4) – касета за 500 листа


Тел 6- телефонска слушалка со држач


Верификациона единица за печатење

Одрекување од одговорност

*Базирано на ITU-T стандардна табела бр.1