Canon i-SENSYS MF226dn Спецификации

Тип на машина

"Сè-во-едно" црно-бел ласер

Достапни функции

Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

До 27 стр./мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi со технологијата за усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Прибл.


6,0 сек. или помалку

Double sided printing

Автоматски

Јазици на печатач

UFRII LT

Маргини на печатење

5 mm горе, долу, лево и десно (големини кои се различни од големината на пликот)


10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

КОПИР

Брзина на копирање

До 27 стр./мин. (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Прибл.


9 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст, текст/фото, текст/фото+, фото

Double sided copying

1-страно на 2-страно (автоматски)

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Режим на заштеда на тонер

Да

Други карактеристики

Распределба на меморија, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi


Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Длабочина на скенирање на боја

24 бита

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN, WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

ФАКС

Брзина на модем

Super G3 33,6kbps

Режим на прием

Само факс, рачен, поврзување, факс/тел. автоматско префрлување

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Фото: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi

Факс меморија

До 256 страници¹

Броеви за брзо бирање

Макс.


104 (вклучувајќи 4 за бирање со еден допир)

Групно бирање/одредишта

Макс.


103 одредишта

Секвенцијално пренесување

Макс.


114 локации

Резервна копија на меморија

Резервна копија на флеш меморија

Double sided faxing

Да (праќање)

Други карактеристики

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)

Внес на хартија (стандарден)

Фиока за 250 листови


Влез за рачно ставање по 1 лист


ADF за 35 листови

Излезно лежиште за хартија

100 листови

Типови на медиум

Обичен, тежок, рециклиран, транспарентен, етикета, плик

Големини на медиум

Фах:


A4, B5, A5, LGL, LTR, STMT, EXE, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, FLS, 16K, картички со индекс, AFLS, Indian LGL


Плик:


COM10, Monarch, C5, DL,


Прилагодено: мин. 76,2 x 210mm до макс. 216 x 356mm


Повеќенаменски фах:


A4, B5, A5, LGL, LTR, STMT, EXE, OFFICIO, B-OFFICIO, M-OFFICIO, GLTR, GLGL, FLS, 16K, картички со индекс, AFLS, Indian LGL


Плик: COM10, Monarch, C5, DL,


Прилагодено (мин. 76,2 x 127mm до макс. 216 x 356mm)


ADF:


A4, B5, A5, B6, LTR, LGL


Мин. 105 x 148mm до макс. 356 x 216mm

Тежини на медиум

Фах: 60 до 163 g/m²


Влез за рачно снабдување: 60 до 163 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-speed,10BASE-T/100BASE-TX

Компатибилност со оперативни системи

Windows®8.1


Windows®8


Windows®7


Windows®XP


Windows®Vista


Windows® Server 2012 R2¹


Windows® Server 2012¹


Windows® Server 2008 R2¹


Windows® Server 2008¹


Windows® Server 2003¹


Mac OS X 10.5.8 или понов


Linux²³

Софтвер и управување со печатач

Далечински кориснички интерфејс (RUI), драјвер за печатач, драјвер за факс, драјвер за скенер, MF Toolbox, AddressBookTool, Presto! PageManager, SSID Tool, Toner Status Tool

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Работен циклус

Макс.


10.000 страници месечно

Меморија

256 MB

Контролен панел

6-линиски црно-бел LCD екран на допир

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

390mm x 441mm x 360mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

429mm x 596mm x 630mm

Тежина

Прибл. 12,2 Kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

AC 220~240V: 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. помалку од 1300 W


Активен режим: прибл. помалку од 570 W


Режим на подготвеност: прибл.


помалку од 5,8 W


Режим на мирување: прибл. 1,7 W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,0 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Ниво на звучен притисок¹:


Активен режим: 50dB (тивок режим: 45dB)


Режим на подготвеност: нечуен


Ниво на моќност на звук¹:


Активен режим: 6,5B (тивок режим: 6,0B)


Режим на подготвеност: 43dB или помалку

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 737 (2.400 страници¹)²

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет, датум на издавање во април 2015 година


³ Поддршка само за печатење кај Linux.

¹ Тестирано во согласност со ISO7779 и објавено според ISO9296

¹ Се испорачува со основни картриџи за 1.700 страници


² Врз основа на ISO/IEC 19752

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет, датум на издавање во април 2015 година


³ Поддршка само за печатење кај Linux.

¹ Тестирано во согласност со ISO7779 и објавено според ISO9296

¹ Се испорачува со основни картриџи за 1.700 страници


² Врз основа на ISO/IEC 19752