Canon i-SENSYS MF728Cdw Спецификации

Тип на машина

"Сè-во-едно" ласер во боја

Достапни функции

Печатење, копирање, скенирање и испраќање на факсови

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

Еднострано: до 20 стр./мин. во боја и црно-бело (A4)
Двострано: до 10 слики/мин. во боја и црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 14,5 секунди или помалку
Црно-бело прибл.: 14,5 секунди или помалку

Двострано печатење

Автоматски

Јазици на печатач

UFRII-LT, PCL 5c/6, Adobe Postscript

Фонтови

93 PCL фонтови
136 Postscript фонтови

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно
10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Напредни функции за печатење

Безбедно печатење
Печатете од USB мемориски уреди (JPEG/TIFF/PDF)
Можност за Google Cloud Print
iOS: AirPrint, апликација Canon PRINT Business
Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

КОПИР

Брзина на копирање

Еднострано: до 20 стр./мин. во боја и црно-бело (A4)
Двострано: до 10 слики/мин. во боја и црно-бело (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Црна прибл. 15,5 секунди или помалку
Во боја: прибл. 16,2 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Двострано копирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi
Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Брзина на скенирање

Еднострано црно-бело: 20 слики/мин. (300x600dpi)
Еднострано во боја: 20 слики/мин. (300x300dpi)
Двострано црно-бело: 10 слики/мин. (300x600dpi)
Двострано во боја: 10 слики/мин. (300x300dpi)

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

Скенирање кон е-mail

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон компјутер

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање на USB мемориски уред

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон FTP

TIFF/JPEG/PDF/компактен PDF/PDF фајл со можност за пребарување

Скенирање кон Cloud

TIFF/JPEG/PDF/PNG¹

iFAX

ITU-T.37

ФАКС

Брзина на модем

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница¹)

Режим на прием

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi
Фино: 200 x 200 dpi
Фото: 200 x 200 dpi
Супер фино: 200 x 400 dpi
Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 512 страници¹

Броеви за брзо бирање

До 281 број за бирање

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање/ макс. 199 одредишта

Секвенцијално пренесување

Макс. 310 одредишта

Резервна копија на меморија

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

Да (праќање и прием)

Други функции

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (DADF)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови
Повеќенаменски фах за 50 листови
DADF за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 250 листови

Излезно лежиште за хартија

125 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, транспарентна, хартија со прекривен слој, етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Касета:
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.
Повеќенаменски фах:
A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, пликови (Monarch,ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.
ADF:
A4, A5, B5, B6, правни, писма, извештаи, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 128 x 139,7 mm макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета: 60 до 165 g/m² (изборна и стандардна)
Повеќенаменска фиока: 60 до 220 g/m²
ADF: 50 до 105 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжична врска 802,11b/g/n, директна безжична врска

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® 2012R2¹ / Server® 2012¹ / Server® 2008R2¹ / Server® 2008¹ / Server® 2003¹ / Vista
Mac OS X верзија 10.5.8 и понова
Linux²

Мрежен протокол

Печатење:
LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)
Скенирање:
Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6)
TCP/IP апликативни услуги:
Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)
DHCP, BOOTP, RARP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)
DHCPv6 (IPv6)
Управување:
SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)
Безбедност:
IEEE802.1X, SNMPv3, HTTPS, IPSEC
LDAP

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager,
MF Scan Utility,
Remote User Interface (RUI),
SSID Tool,
Department ID Management,
Toner Status Tool,
iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди
eMaintenance: вградениот RDS овозможува користење на далечински услуги од eMaintenance како што е снимање со бројач, автоматско управување со потрошни материјали и далечинско дијагностицирање.

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Препорачан месечен обем на печатење

750 - 2.000 страници месечно

Работен циклус

Макс. 40.000 страници месечно¹

Потребно време за загревање

Прибл. 23 секунди од моментот на вклучување

Меморија

1 GB

Контролен панел

LCD екран на допир во боја од 8,9 cm

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

430 mm x 484 mm x 479 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

674 mm x 1.327 mm x 851 mm

Тежина

Прибл. 31 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)
Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1200 W
Режим на подготвеност: прибл. 23 W
Режим на мирување: прибл. 1,0 W¹
Исклучено напојување: 0,5 W или помалку
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,9 kWh/неделно (230V)
Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 10-60 мин. (зададено: 10 мин.)
Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)
Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок¹:
Активен режим: 50 dB
Режим на подготвеност: 25 dB
Јачина на звук¹:
Активен режим: 67 dB или помалку (печатење во боја) / 66 dB или помалку (црно-бело печатење)
Режим на подготвеност: 43dB или помалку

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 718 црна (3.400 страници ¹)²
Картриџ 718 цијан (2.900 страници ¹)²
Картриџ 718 магента (2.900 страници ¹)²
Картриџ 718 жолта (2.900 страници ¹)²
Картриџ 718 црна VP (6.800 страници ¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА/ ОПЦИИ

Делови

КАСЕТНА ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ-V1 (касета за 250 листови)
TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)

Фуснота

¹ Скенирање со MF Scan Utility или Canon PRINT Business

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано
² Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux.

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Во безжичен режим потрошувачката изнесува 2W

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798
² Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 1.200 страници, Ц/М/Ж: 1.400 страници