Canon i-SENSYS MF8280Cw Спецификации

ТИП

Тип на машина

"Сè-во-едно" ласер во боја

Достапни функции

Печатење, копирање, скенирање и испраќање факс

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

До 14 стр./мин. во боја и црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 18 секунди или помалку


Црно-бело прибл.: 18 секунди или помалку

Јазици на печатач

UFRII-LT

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно


10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми


USB мемориски уред


Поддржани типови на фајлови:


JPEG, TIFF

КОПИР

Брзина на копирање

До 14 коп./мин. во боја и црно-бело (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Во боја: прибл. 19 секунди или помалку


Црно-бело: прибл. 19 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ

Скенирање на USB мемориски уред

JPEG, TIFF, PDF, компактен PDF

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi


Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

ФАКС

Брзина на модем

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница¹)

Режим на прием

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Фото: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 512 страници¹

Броеви за брзо бирање

До 181 број за бирање

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање/ макс. 199 одредишта

Секвенцијално пренесување

Макс. 210 одредишта

Резервна копија на меморија

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Други карактеристики

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (ADF)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 150 листа


Влез за рачно ставање по 1 лист


ADF за 50 листови

Излезно лежиште за хартија

125 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, транспарентна, хартија со прекривен слој, етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Касета:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 83 x 127mm до макс. 215,9 x 355,6mm


Влез за рачно снабдување:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, картички со индекс, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 83 x 127mm до макс. 215,9 x 355,6mm


ADF:


A4, A5, B5, B6, правни, писма, извештаи, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 128 mm x 139,7 mm макс. 215,9 mm x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета: 60 до 160 g/m²


Влез за рачно снабдување: 60 до 220 g/m²


ADF: 50 до 105 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжично поврзување 802.11b/g/n

Компатибилност со оперативни системи

Windows 8/ Windows 7 / Server 2012¹/ Server 2008¹ R2/ Server 2008¹/ Server 2003¹/ XP/ Vista/


Mac OS X верзија 10.5.8 и понови²


Linux³

Мрежен протокол

Печатење:


LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)


Скенирање:


WSD-Scan(IPv4, IPv6)


TCP/IP апликативни услуги:


Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS


DHCP, BOOTP, RARP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)


DHCPv6 (IPv6)


Управување:


SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)


Безбедност:


IEEE802.1X, SNMPv3, HTTPS, IPSEC

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager, MF Toolbox, далечински кориснички интерфејс (RUI), SSID алатка, управување со ID за оддели

Mobile Print

Google Cloud Print


Apple AirPRINT


Апликација за печатење од мобилен телефон на Canon за iPAD и iPHONE


Апликација за печатење од мобилен телефон на Canon за Android¹

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Работен циклус

Макс. 30.000 страници месечно¹

Потребно време за загревање

Прибл. 23 секунди од моментот на вклучување или помалку

Меморија

256 MB (споделена)

Контролен панел

LCD екран во боја со 7 линии и задно осветлување

Димензии со фахови (Ш x Д x В)

430 mm x 484 mm x 429 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

674 mm x 1229 mm x 801 mm

Тежина

Прибл. 26 Kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 900 W


Режим на подготвеност: прибл. 23 W


Режим на мирување: прибл. 1,0 W¹


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):


0,4 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹:


Активен режим: 61,3 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: 22,5 dB(A) или помалку


Звучен притисок¹:


Активен режим: 46,7 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: нечуен

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 731 црна (1.400 страници ¹)²


Картриџ 731H црна (2.400 страници ¹)²


Картриџ 731 цијан (1.500 страници ¹)²


Картриџ 731 магента (1.500 страници ¹)²


Картриџ 731 жолта (1.500 страници ¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА/ ОПЦИИ

Делови

TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)

Фуснота

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет


³ Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux. Драјверот ќе биде издаден во јуни 2013 година

¹ Во безжичен режим потрошувачката изнесува 2W

¹ Достапно во јуни 2013 година

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798


² Печатачот се испорачува со основни CMYK (цијан, магента, жолта и црна) картриџи за 800 страници

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот