Canon i-SENSYS MF8580Cdw Спецификации

ТИП

Тип на машина

"Сè-во-едно" ласер во боја

Достапни функции

Печатење, копирање, скенирање и испраќање факс

ПЕЧАТАЧ

Брзина на печатење

До 20 стр./мин. во боја и црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Време за печатење на првата страница

Во боја прибл.: 14,5 секунди или помалку


Црно-бело прибл.: 14,5 секунди или помалку

Двострано печатење

Автоматски

Јазици на печатач

UFRII-LT, PCL 5c/6

Фонтови

45 фонтови со променлива големина

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно


10 mm - горе, долу, лево и десно (пликови)

Режим на заштеда на тонер

Да

Печатење од мемориски медиуми

Поддржани мемориски медиуми


USB мемориски уред


Поддржани типови на фајлови:


JPEG, TIFF

КОПИР

Брзина на копирање

До 20 коп./мин. во боја и црно-бело (A4)

Потребно време до излегување на првата копија (FCOT)

Црна прибл. 15,5 секунди или помалку


Во боја: прибл. 16,2 секунди или помалку

Резолуција на копирање

До 600 x 600 dpi

Режими на копирање

Текст/фотографија/мапа (зададено), текст/фотографија/мапа (квалитетно), отпечатена слика, текст

Двострано копирање

2-страно на 2-страно (автоматски)

Повеќекратно копирање

До 99 копии

Намалување / зголемување

25-400% со 1% чекор на зголемување

Други карактеристики

Бришење на рамка, впарување, 2 на 1, 4 на 1, копирање на документи за идентификација

ФУНКЦИИ ЗА ИСПРАЌАЊЕ

Скенирање кон сервер за фајлови

JPEG, TIFF, PDF, компактен PDF

Скенирање на E-mail и i-Fax

PDF, компактен PDF¹

Скенирање на USB мемориски уред

JPEG, TIFF, PDF, компактен PDF

СКЕНЕР

Тип

Боја

Резолуција на скенирање

Оптички: до 600 х 600dpi


Подобрено: до 9600 х 9600dpi

Длабочина на скенирање на боја

24 бита/24 бита (влез/излез)

Тонови на сиво

256 нивоа

Компатибилност

TWAIN , WIA

Макс. широчина на скенирање

216 mm

ФАКС

Брзина на модем

33,6 Kbps (до 3 секунди/страница¹)

Режим на прием

Само факс, факс/тел. автоматско префрлување, режим на одговор, рачно

Резолуција на факс

Стандардно: 200 x 100 dpi


Фино: 200 x 200 dpi


Фото: 200 x 200 dpi


Супер фино: 200 x 400 dpi


Ултра фино: 400 x 400 dpi

Факс меморија

До 512 страници¹

Броеви за брзо бирање

До 181 број за бирање

Групно бирање/одредишта

Макс. 199 броеви за бирање/ макс. 199 одредишта

Секвенцијално пренесување

Макс. 210 одредишта

Резервна копија на меморија

Трајно архивирање на меморијата за факсови (архивирање со флеш меморија)

Двострано користење на факс

Да (праќање и прием)

Други карактеристики

Препраќање на факс, двоен пристап, далечински прием, PC факс (само TX), DRPD, ECM, автоматско повторно бирање, извештаи за активности на факсот, извештаи за резултатите од активностите на факсот, извештаи за управување со активностите на факсот

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Тип на скенер

Рамно лежиште и автоматски механизам за снабдување со документи (DADF)

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови


Повеќенаменски фах за 50 листови


DADF за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 250 листови

Излезно лежиште за хартија

125 листови

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија, транспарентна, хартија со прекривен слој, етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Касета:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, пликови (COM10, Monarch, DL, ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 100 x 148 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.


Повеќенаменски фах:


A4, A5, B5, правни, писма, извршни, извештаи, поштенска картичка, канцелариска хартија, пликови (Monarch,ISO-C5, ISO-B5), прилагодени големини: мин. 76,2 x 127 mm макс. 215,9 x 355,6 mm.


ADF:


A4, A5, B5, B6, правни, писма, извештаи, прилагодени големини (Ш x Д): мин. 128 x 139,7 mm макс. 215,9 x 355,6 mm

Тежини на медиум

Касета: 60 до 165 g/m² (изборна и стандардна)


Повеќенаменска фиока: 60 до 220 g/m²


ADF: 50 до 105 g/m²

ИНТЕРФЕЈС И СОФТВЕР

Тип на интерфејс

USB 2.0 Hi-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, безжично поврзување 802.11b/g/n

Компатибилност со оперативни системи

Windows 8/ Windows 7 / Server 2012¹/ Server 2008¹ R2/ Server 2008¹/ Server 2003¹/ XP/ Vista/ 2000


Mac OS X верзија 10.5.8 и понови²


Linux³

Мрежен протокол

Печатење:


LPD, RAW, WSD-Print (IPv4,IPv6)


Скенирање:


Email, SMB, WSD-Scan(IPv4, IPv6)


TCP/IP апликативни услуги:


Bonjour(mDNS), HTTP, HTTPS, POP пред SMTP (IPv4,IPv6)


DHCP, BOOTP, RARP, ARP+PING, Автоматска IP адреса, WINS (IPv4)


DHCPv6 (IPv6)


Управување:


SNMPv1, SNMPv3 (IPv4,IPv6)


Безбедност:


IEEE802.1X, SNMPv3, HTTPS, IPSEC


LDAP

Софтвер и управување со печатач

Presto! Page Manager, MF Toolbox, далечински кориснички интерфејс (RUI), SSID алатка, управување со ID за оддели

Mobile Print

Google Cloud Print


Apple AirPRINT


Апликација за печатење од мобилен телефон на Canon за iPAD и iPHONE


Апликација за печатење од мобилен телефон на Canon за Android¹

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Работен циклус

Макс. 40.000 страници месечно¹

Потребно време за загревање

Прибл. 23 секунди од моментот на вклучување

Меморија

512MB (споделена)

Контролен панел

LCD екран во боја со 7 линии и задно осветлување

Димензии со фиоки (Ш x Д x В)

430 mm x 484 mm x 479 mm

Простор за инсталирање (Ш x Д x В)

674 mm x 1327 mm x 851 mm

Тежина

Прибл. 31 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Извор на напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1200 W


Режим на подготвеност: прибл. 23 W


Режим на мирување: прибл. 1,0 W¹


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC):


0,9 kWh/неделно (230V)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Звучен притисок¹:


Активен режим: 50,3 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Јачина на звук¹:


Активен режим: 64,9dB или помалку


Режим на подготвеност: 36,5dB или помалку

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

Картриџи

Картриџ 718 црна (3.400 страници ¹)²


Картриџ 718 цијан (2.900 страници ¹)²


Картриџ 718 магента (2.900 страници ¹)²


Картриџ 718 жолта (2.900 страници ¹)²


Картриџ 718 црна VP (6.800 страници ¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА/ ОПЦИИ

Делови

КАСЕТНА ЕДИНИЦА ЗА СНАБДУВАЊЕ-V1 (касета за 250 листови)


TEL 6 комплет со долг кабел (телефон со слушалка)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Нема поддршка за i-Fax

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Врз основа на стандардот ITU-T табела бр. 1

¹ Скенирање преку мрежа не е поддржано


² Дистрибуција само преку интернет


³ Дистрибуција само преку интернет. Поддршка само за печатење кај Linux. Драјверот ќе биде издаден во јуни 2013 година

¹ Достапно во јуни 2013 година

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Врз основа на ISO/IEC 19798


² Печатачот се испорачува со основни картриџи со црна боја: 1.200 страници, Ц/М/Ж: 1.400 страници

¹ Во безжичен режим потрошувачката изнесува 2W

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот