Canon LV-7292A Спецификации

ПАНЕЛ

Тип

Преносен LCD, полисиликонска TFT активна матрица

Големина и број

0,55” дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

4:3

Стандардна резолуција

1024 x 768 (XGA), 786432 пиксели

ОПТИКА

Тип на лампа

215W NSHA

F број на објектив и фокусна должина

F2,00 – F2,15; f=18,38 – 22,06mm

Зум зголемување и контрола

1,2x рачно

Контрола на фокус

Рачно

Поместување на објектив

6 : 1 (фиксно)

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

2200 лумени

Униформност на осветлување

85%

Сооднос на контрастот

2000:1 (Auto Iris вклучен и функција за затемнување на лампата)

Покриеност на растојание на проекција

1,3m – 11,8m (3,3m – 3,9m за слика од 100”)

Големина на екран

40” - 300” (813 x 610mm – 6096 x 4572mm)

Зголемување со дигитален зум

0,5x – 4x

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: рачно +/- 30° ; автоматски +/- 20°

Дигитална RGB компатибилност

(WUXGA/UXGA/WXGA/SXGA+/SXGA) / XGA / SVGA / VGA

Аналогна RGB компатибилност

(WUXGA/UXGA/WXGA/SXGA+/SXGA) / XGA / SVGA / VGA / MAC

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 575p / 480p

Компонентен видео систем за скенирање

1080i / 1035i / 720p / 575p / 575i / 480p / 480i

Видео / S-Video системи на боја

PAL / PAL-M / PAL-N / NTSC / NTSC4.43 / SECAM

Режими на приказ

Презентација, стандардно, висок контраст, кино, табла (зелена), табла во боја (црвена, сина, жолта, зелена), корисник 1 – 4

Подобрување на слика

-

Вграден звучник

10,0W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален видео и аудио влез

HDMI™ V1.3 (со функција Deep Colour)

Аналоген RGB влез 1

Мини D-Sub 15-пин. (компонентен видео сигнал преку изборен кабел / S-Video преку изборен кабел / SCART-RGB преку изборен кабел)

Аналоген RGB влез 2

-

Аналоген RGB излез

-

S-Video влез

Мини D-Sub 15-пин. (споделен со RGB влез 1, преку изборен кабел)

Композитен видео излез

RCA x1

Аудио влез 1

3,5mm стерео мини приклучок (влез за RGB 1 / микрофон)

Аудио влез 2

RCA x2 (L/R) (влез за композитно видео)

Аудио влез 3

-

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин. (RS-232c)

Приклучок за мрежа

RJ-45

МЕХАНИЗМИ

Преден механизам за подигнување

1x механичка ногарка, максимално подигнување на слика 10°

Заден механизам за прилагодување

-

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

334mm x 101mm x 247mm

Тежина

3,0kg

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Режим на лампа - висок / нормален / еко: 250 W / 225 W / 185 W


Режим на подготвеност: 9,6 W / Режим на подготвеност (исклучен LAN): 0,5 W

Ниво на шум

Режим на лампа - висок / нормален / еко: 36,4dBA / 34,4dBA / 29,0dBA

Работни услови

+5°C до +35°C

Услови на складирање

-10°C to +60°C

Гаранција

3 години