Canon LV-7490 Спецификации

LCD ПАНЕЛ

Тип

Преносен LCD, полисиликонска TFT активна матрица

Големина и број

0,63" дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

4:3

Стандардна резолуција

1024 x 768 (XGA), 786432 пиксели

ОПТИКА

Тип на лампа

245W NSHA

F број на леќа и фокусна должина

F1,6 - F1,76; f=22,3 - 26,8mm

Зум зголемување и контрола

1,2x рачно

Контрола на фокус

Рачно

Поместување на леќа

9 : 1 (фиксно)

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

4000 лумени (2600 лумени во еко режим)

Униформност на осветлување

85%

Сооднос на контрастот

2000:1 (со контрола на лампата)

Покриеност на растојание на проекција

1,4m - 12,7m (3,5m - 4,2m за слика од 100")

Големина на екран

40" - 300" (80 x 60cm - 610 x 457cm)

Зголемување со дигитален зум

0,5x - 4x

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: рачно +/- 30° ; автоматски +/- 20°

Дигитална RGB компатибилност

-

Аналогна RGB компатибилност

(WUXGA/UXGA/WXGA+/WXGA/WSXGA+/SXGA+/SXGA) / XGA / SVGA / VGA / MAC

Дигитални видео системи за скенирање

-

Компонентен видео систем за скенирање

1080i / 1035i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

Видео / S-Video системи на боја

PAL / PAL-M / PAL-N / NTSC / NTSC4.43 / SECAM

Режими на приказ

Презентација, стандардно, висок контраст, кино, табла (зелена), табла во боја (црвена, сина, жолта, зелена), корисник 1 - 4

Подобрување на слика

-

Вграден звучник

10,0W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Digital RGB / Analogue RGB Input 1

Мини D-Sub 15-пин. (компонентно видео преку изборен кабел / SCART-RGB преку изборен кабел)

Digital RGB / Analogue RGB Input 2

Мини D-Sub 15-пин. (компонентно видео преку изборен кабел / SCART-RGB преку изборен кабел) - (споделен со RGB излез)

Аналоген RGB излез

Мини D-Sub 15-пин. (споделен со RGB влез 2)

S-Video влез

Мини DIN 4-пин.

Композитен видео излез

RCA x1

Аудио влез 1

3,5mm стерео мини приклучок (влез за RGB 1)

Аудио влез 2

3,5mm стерео мини приклучок (влез за RGB 2 / микрофон)

Аудио влез 3

RCA x2 (L/R) (влез за видео)

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин. (RS-232c)

Приклучок за мрежа

RJ-45

МЕХАНИЗМИ

Преден механизам за подигнување

2x механички ногарки, максимално подигнување на слика 12°

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

350mm x 97mm x 262mm

Тежина

3,3 kg

Извор на напојување

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Режими - нормален: 307W / еко 1: 216W / еко 2: 178W
Режим на подготвеност: 7,6W, Режим на подготвеност (исклучен LAN): 0,9W

Ниво на шум

Режими - нормален: 35dBA / еко 1: 29dBA / еко 2 : 29dBA

Работни услови

+5°C до +35°C

Услови на складирање

-10℃ до +60℃

Гаранција

3 години