Canon LV-X300 Спецификации

LCD ПАНЕЛ

Тип

Рефлективен DLP™ чип

Големина и број

0,55" дијагонала, еден чип

Сооднос на слика

4:3

Стандардна резолуција

1024 x 768 (XGA), 786432 пиксели

ОПТИКА

Тип на лампа

190W P-VIP

F број на објектив и фокусна должина

F2,56 - F2,8; f=21,0 - 23,1mm

Зум зголемување и контрола

1,1x рачно

Контрола на фокус

Рачно

Поместување на објектив

60% (фиксно)

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

3000 лумени (2100 лумени во еко режим)

Униформност на осветлување

80%

Сооднос на контрастот

2300:1 (со контрола на лампата)

Покриеност на растојание на проекција

2,27m - 5,67m (3,78m до 4,15m за слика од 100")

Големина на екран

60" - 150" (122 x 91cm - 305 x 229cm)

Сооднос на проектирање

1,86:1 - 2,04:1

Зголемување со дигитален зум

2x максимум

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: рачно +/-30°

Дигитална RGB компатибилност

(UXGA / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA) / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Аналогна RGB компатибилност

(UXGA / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA) / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA / MAC

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

Компонентен видео систем за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

Видео / S-Video системи на боја

PAL / PAL-M / PAL-N / PAL-60 / NTSC / NTSC4.43 / SECAM

Режими на приказ

Презентација, стандарден, sRGB, видео, корисник 1 и 2

Вграден звучник

10W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB / дигитален видео влез

HDMI™ V1.3

Аналоген RGB влез 1

Мини D-Sub 15-пин. (компонентно видео преку изборен кабел)

Аналоген RGB влез 2

Мини D-Sub 15-пин. (компонентно видео преку изборен кабел)

S-Video влез

Мини DIN 4-пин.

Композитен видео излез

RCA x1

Аудио влез

3,5mm стерео мини приклучок

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

Контрола на проекторот

Мини D-Sub 9-пин. (RS-232C)

Приклучок за мрежа

RJ-45 (100BASE-TX / 10BASE-T)

Сервисен приклучок

USB тип B

МЕХАНИЗМИ

Преден механизам за подигнување

1x механичка ногарка, максимално подигнување на слика 6°

Заден механизам за прилагодување

1x механичка ногарка

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

282mm x 115mm x 232mm (со испакнатите делови)

Тежина

2,5kg

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Нормален режим: 330W / еко режим: 275W / режим на подготвеност: 3W, режим на подготвеност (исклучен LAN): 0,5W

Ниво на шум

Нормален режим: 35dBA / еко режим: 29dBA

Работни услови

0°C до +40°C

Гаранција

3 години