Canon LV-X300ST

LV-X300ST

Уживајте во живописни слики со класичен сооднос на слика од 4:3 со овој компактен проектор со кратка оддалеченост на проекција. Со сооднос на проекција од само 0,61:1, стандардна XGA резолуција и HDMI влез, тој претставува флексибилен избор за купувачи за кои преносливоста и едноставната инсталација се значајни фактори.

Придобивки

  • Добијте прецизни слики со класична XGA резолуција (1024 x 768 пиксели)
  • Уживајте во живописна слика со светлина од 3000 лумени и сооднос на контрастот од 2300:1
  • Сооднос на проектирање од 0,61:1 – создадете голема слика при мало растојание на проекција
  • Висококвалитетен објектив со мало фиксно растојание на проекција од 1,0x
  • Компактен и лесен: само 2,8kg
  • Вертикална трапезоидна корекција од -18° / +12°
  • Траење на лампата до 4000 часа (6000 часа во еко режим)
  • HDMI™ приклучок и 2 x VGA приклучока
  • Мрежен приклучок RJ-45 за далечинска контрола и следење
  • Вграден звучник од 10W

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon LV-X300ST

Светли, остри и реални слики


Корисниците на кои им е потребен осветлен и висококвалитетен, а сепак достапен, проектор со кратка оддалеченост на проекција ќе се уверат дека LV-X300ST е совршен избор за нив. Со класичен сооднос на слика од 4:3 и XGA резолуција (1024 x 768 пиксели), светлина од 3000 лумени и сооднос на контраст од 2300:1, технологијата DLP на проекторот создава остри и прецизни слики. Соодносот на проектирање од 0,61:1 значително го намалува растојанието за проекција во споредба со стандардните проектори, поради што е идеален за користење во мали простории за состаноци и училници.

Практичен за транспорт


Со тежина од само 2,8kg, LV-X300ST е доволно лесен за да се пренесува на различни локации. Тоа го прави одличен избор за деловни и образовни установи кои имаат потреба од проектирање на повеќе локации низ универзитетскиот комплекс или деловните канцеларии – вклучувајќи и мали простории.

Едноставна инсталација


Погрижете се сликите да ја задржат совршената геометрија – дури и во мали простории – со помош на вертикалната трапезоидна корекција (-18/+12 степени). Ако сакате дополнителна помош за да добиете одлични резултати во опкружувања без екран, функцијата за корекција на бои на екранот врши компензација за прелевањето бои во сликите кое се појавува кога сликите се проектираат на ѕидови во боја. На тој начин, вашата публика ќе ужива во јасни проектирани слики со природни бои, дури и кога немате екран на располагање.

Намалете ги трошоците, но не и квалитетот


Вашите вкупни трошоци за одржување ќе бидат минимални благодарение на векот на траење на лампата кај LV-X300ST до 4000 часа, кој може да се продолжи до 6000 часа доколку се користи еко режимот кој заштедува енергија. Освен тоа, еко режимот дополнително ја намалува потрошувачката на енергија до 270W. Проекторот троши помалку од 1W во режим на подготвеност (со исклучен LAN). Исто така, еко режимот ви овозможува да добиете тивко опкружување без бучава преку намалување на шумот на вентилаторот до само 29 dBA. Најдобро од сè е тоа што нема воздушни филтри за чистење или заменување.

Разновидни опции за поврзување


Обемниот избор на влезови му овозможува на LV-X300ST да проектира фотографии и видео материјали без напор од голем број различни извори. Влезниот HDMI™ приклучок нуди светли и остри слики од денешните дигитални извори, вклучувајќи Blu-ray disc плеери и лаптопи. Двата VGA приклучоци овозможуваат поврзување со постари компјутери. LV-X300ST може да се следи и контролира далечински преку приклучокот RJ-45, а нуди поддршка и за стандардот Crestron Connected™. Додајте висококвалитетен звук на презентациите со помош на вградениот звучник од 10W.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon LV-X300ST, неговите функции и можности.

DLP

DLP

Crestron

Crestron

HDMI Port

HDMI приклучок

Industry standard control protocol

Протокол за контрола со индустриски стандард