Canon LV-X420
Спецификации

Осветленост

4.200 лумени

Димензии (Ш x В x Д)

314 mm x 112 mm x 231 mm

Тежина

3,4 Kg

Детални спецификации

Панел

Тип

DLP со 1 чип

Големина и број

Дијагонала од 0,55” x 1

Сооднос на слика

4:3

Стандардна резолуција

1024 x 768 (XGA), 786.423 пиксели

ОПТИКА

Тип на лампа

Лампа со жива и извонредно висок притисок со јачина од 310 W

F број на објектив и фокусна должина

F2.42 – F2.97; f=20.7 – 31,1 mm

Зум зголемување и контрола

1,5x Рачно

Контрола на фокус

Рачно

Поместување на објектив

Вертикално: 65%, фиксно

Век на траење на лампата

2500 (нормално), 3000 (еко)*

*Часови по чие изминување лампата ќе генерира 50% од нејзината оригинална светлина и ќе треба да се замени.

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

4200 лумени / 3360 лумени

Униформност на осветлување

80%

Сооднос на контрастот

10.000:1 (целосно вклучено / целосно исклучено)

Покриеност на растојание на проекција

1,2 m – 10 m

Големина на екран

30” - 260” (61 x 46 cm - 528 x 396 cm)

Сооднос на проектирање

1,83 - 2,75:1

Зголемување со дигитален зум

2x

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: +/-30°
Хоризонтално: +/-30°

Дигитална RGB компатибилност

WUXGA / UXGA / WXGA+ / WSXGA+ / SXGA+ / WXGA+ / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Аналогна RGB компатибилност

WUXGA / WSXGA+ / UXGA / WXGA+ / WXGA / SXGA+ / SXGA / XGA / SVGA / VGA / MAC

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

MHL влез

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

Компонентен видео систем за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

Видео / S-Video системи на боја

PAL / PAL-M / PAL-N / NTSC / NTSC4.43 / SECAM

Сооднос на слика

Прилагодување кон екранот / 4:3 / 16:9 / црни хоризонтални ленти / реално / 2,35:1

3D содржина

HDMI со DLP-Link: секвенцијален приказ на слики/групен приказ на слики/горе-долу/едно-до-друго

Режими на слика

Стандардно / презентација / филм / sRGB / корисник

Вграден звучник

10W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB / дигитално видео / MHL

HDMI™, MHL влез

Аналоген RGB влез 1

Мини D-Sub 15-пин.

Аналоген RGB влез 2

Мини D-Sub 15-пин.

S Video влез

Мини Din4

Monitor Out

Мини D-sub 15-пин.

Аудио влез 1

Лев и десен RCA приклучок

Аудио влез 2

3,5mm стерео мини приклучок

Mic Input

Мини приклучок од 3,5 mm (влезот за микрофон и аудио влезот 2 не може да се користат истовремено)

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

USB приклучок

Приклучок за напојување (1,5 A) од тип A

USB приклучок

Сервисен приклучок - USB тип B

Контрола на проекторот

Мини D-Sub 9-пин. RS-232C

Мрежен LAN приклучок

RJ-45 (100BASE-TX / 10BASE-T)

МЕХАНИЗМИ

Механизам за подигнување

Една предна и една задна вртлива ногарка, максимално подигнување на сликата од 3°

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

314 mm x 112 mm x 231 mm (со испакнатите делови)

Тежина

3,4kg

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Нормален режим: 410 W / еко режим: 320 W / режим на подготвеност: 2 W / режим на подготвеност (исклучен LAN): 0,5 W

Ниво на шум

Нормален режим: 40dB / еко режим: 36dB

Раб. услови

5°C до +40°C (RH: 10-85%)

Гаранција

3 години

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.