LX-MW500

Овој полумонтажен WXGA проектор со 5.000 лумени и сооднос на контрастот од 3.750:1 е совршен за корисници кои сакаат светли и висококвалитетни слики од достапен уред со разновидни опции.

LX-MW500

Придобивки

 • Полумонтажен проектор со голема осветленост кој нуди извонредна вредност за парите
 • Стандардна WXGA резолуција (1280 x 800 пиксели) со сооднос на контрастот од 16:10
 • Технологијата DLP™ нуди висок контраст и моќни бои
 • 5.000 лумени за светли и јасни слики и покрај компактната големина на проекторот
 • Соодносот на контрастот од 3.750:1 создава длабоки бои и реалистични црни бои
 • 2 HDMI (компатибилност со MHL) и мрежен RJ-45 приклучок за максимална флексибилност
 • Објективот со рачен зум до 1,6x е поставен централно за да овозможи полесно позиционирање при монтирањето
 • Трапезоидна корекција во 4 агли (+/- 30°) за лесно одржување на геометријата на сликите
 • Прилагодувањето на боите во 6 оски ви помага да добиете неверојатни резултати при проектирање различни слики
 • Век на траење на лампите до 2.500 часа и проширена 3-годишна гаранција за лампите
 • Звучник од 10W со линиски аудио излез за целосно аудиовизуелно решение

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon LX-MW500

Живописни и прецизни слики


Стандардната WXGA (1280 x 800) резолуција на LX-MW500 нуди поостри слики, појасна графика и почитлив текст. Резолуцијата WXGA е идеална и за компјутерски и за видео извори, а особено е погодна за модерни лаптопи со широк екран. DLP панелот ја максимизира светлината и ситните детали, а истовремено ги минимизира изобличувањата како „ефектот на решетка“ кој најчесто се појавува кај стандардните LCD проектори.

Светли бои, веродостојни детали


Одликувајќи се со голема светлина од 5.000 лумени која е невообичаена за волку компактен проектор, LX-MW500 нуди значително посветли слики во опкружувања со средна големина како сали за предавања, простории за состаноци и големи канцеларии. Соодносот на контрастот од 3.750:1 создава чисти бои и подлабоки црни тонови за извонредно доживување при гледањето, а новиот алгоритам Brilliant Colour™ ја зголемува прецизноста на боите – овозможувајќи реалистична репродукција на изворниот материјал.

Флексибилни опции за поврзување


LX-MW500 има 2 HDMI приклучоци, HDBaseT и мрежен RJ-45 приклучок, за да ви понуди компатибилност со многубројни дигитални видео извори, компјутерски и преносливи извори. Користете го приклучокот HDBaseT за пренесување HD видеоснимки, звучни сигнали и сигнали за контрола¹ преку само еден LAN кабел на оддалеченост до 100m – додавајќи практичност и флексибилност во опциите за монтирање и конфигурирање на вашиот систем. Еден од двата HDMI влезови на проекторот е компатибилен со MHL, овозможувајќи ви да ги поврзете сите таблет-уреди и паметни телефони кои поддржуваат MHL преку комерцијално достапниот MHL кабел.

Добивајте одлични резултати на едноставен начин


LX-MW500 се одликува со централно поставен објектив со рачен зум од 1,6x и може многу лесно да се постави благодарение на неговата трапезоидна корекција во 4 агли. Освен со стандардно вертикално и хоризонтално прилагодување (+/-30%), тој располага и со независно прилагодување на аглите што ќе ви овозможи лесно да добиете совршени слики со прецизна геометрија – дури и кога проекторот се користи под повисок агол или кога е изместен од својата оска. Прилагодувањето на боите во 6 оски, 5-те режими на слика и 2-та режими што може да ги дефинира корисникот ќе ѝ овозможат на вашата публика да ги гледа проектираните медиуми така како што сте замислиле.

Компактен дизајн со едноставно и достапно користење


LX-MW500 нуди бесплатна 3-годишна гаранција за лампите која покрива најмногу 3 резервни лампи во случај на дефект на лампите². За уште поголема сигурност, доколку настане дефект кај вашиот проектор, проширената гаранција со услуга за позајмување ви овозможува да добиете замена за проекторот уште следниот ден, што ќе можете да ја користите додека вашиот проектор се поправа. Лампите на LX-MW500 се менуваат лесно без да го демонтирате проекторот од опкружувањето во кое е монтиран, а нивниот работен век изнесува 2.500 часа. Звучникот од 10W со линиски аудио излез ви овозможува да го користите LX-MW500 и за звучни и за визуелни потреби.

¹ Кога е во режим на подготвеност, вклучувањето на напојувањето не се прифаќа како контролна наредба преку HDBaseT.
² Потребна е регистрација на производот.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon LX-MW500, неговите функции и можности.

HD Ready

Можност за HD

HDMI Port

HDMI приклучок

Supporting HD video, audio and control

Поддржува HD видео, звук и контрола¹

MHL

Директен влезен сигнал од уреди со MHL

Industry standard control protocol

Протокол за контрола со индустриски стандард

Crestron

Crestron