Canon LX-MU500 Спецификации

ПАНЕЛ

Type

DLP™ чип

Size and Number

Дијагонала од 0,67”, еден чип

Aspect Ratio

16:10

Native Resolution

1920 x 1200 (WUXGA), 2304000 пиксели

ОПТИКА

Тип на лампа

370W

F број на објектив и фокусна должина

F15.75-25.1mm; f=2.45-3.07mm

Зум зголемување и контрола

1,6x

Контрола на фокус

Рачно

Поместување на објектив

Вертикално: 50% - 55% (рачно)

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

5000 лумени (4000 во еко режим)

Униформност на осветлување

75%

Сооднос на контрастот

2500:1

Покриеност на растојание на проекција

1,38m – 5,54m (2,3m-3,7m за слика од 100")

Големина на екран

60”–240” (1,3m x 0,8m – 5,1 x 3,2m)

Сооднос на проектирање

1,07-1,71:1 (пресметано на слика од 100")

Зголемување со дигитален зум

2x

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално и хоризонтално: +/-30° рачно

ANALOGUE RGB COMPATIBILITY

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

MHL влез

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

Компонентен видео систем за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

Видео / S-Video системи на боја

PAL / PAL-M / PAL-N / PAL-60 / NTSC / NTSC4.43 / SECAM

Режими на приказ

Презентација, стандарден, sRGB, видео, корисник 1 и 2

IMAGE ENHANCEMENT

Вграден звучник

10W x 2 RMS

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB / аналоген RGB влез

Мини Dsub 15 x2

Дигитален RGB / аналоген RGB излез

Мини Dsub 15 x2

Дигитален компјутерски / дигитално видео / MHL

HDMI / MHL

Дигитален компјутерски / дигитален видео влез

HDMI

S-Video влез

Мини DIN 4-пин.

Композитен видео излез

RCA

Аудио влез Д и Л

RCA x 2

Аудио влез 2

Мини стерео приклучок од 3,5mm x 1

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

USB сервисен приклучок

Тип B

Контрола на проекторот

Мини D-Sub 9-пин. (RS232c)

Приклучок за мрежа

RJ-45 (100Base-TX / 10Base-T) / HDBase-T¹

МЕХАНИЗМИ

Преден механизам за подигнување

2 x вртливи ногарки (агол на подигнување до 4,5°)

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

465mm x 112mm x 261mm (без испакнатите делови)

Тежина

5,4kg

Извор на напојување со енергија

100-240 V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Режими – нормален: 500W / еко: 400W


Режим на подготвеност: (вклучен/исклучен LAN) 3W / 0,5W

Век на траење на лампата

Нормален: 2000 ч. / Еко: 2500 ч.

Ниво на шум

Нормален: 38dB / Еко: 35dB

Работни услови

0°-30°C (RH<90%), 30°-40°C (RH<50%)

Услови на складирање

-10°C до +60°C

Гаранција

3 години

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено.

Подлежност на промена без претходна најава.

Фуснота

¹ Кога е во режим на подготвеност, вклучувањето на напојувањето не се прифаќа како контролна наредба преку HDBaseT.

¹ Кога е во режим на подготвеност, вклучувањето на напојувањето не се прифаќа како контролна наредба преку HDBaseT.