Canon LX-MU700 Спецификации

ПАНЕЛ

Тип

DLP™ чип

Големина и број

Дијагонала од 0,67”, DMD x1

Сооднос на слика

16:10

Стандардна резолуција

1920 x 1200 (WUXGA), 2.304.000 пиксели

ОПТИКА

Тип на лампа

Лампи со извонредно висок притисок: 2 x 350W/280W (еко режим)

F број на објектив и фокусна должина

Опсегот зависи од објективот: F1.7-.2.5; f=11.3-121.9mm

Зум зголемување и контрола

Во зависност од објективот: 1,25x - 1,65x

Контрола на фокус

Моторизирано

Поместување на објектив

Во зависност од објективот: В: 0-50%, Х: +/-10% Моторизирано

Век на траење на лампата

Секоја лампа по 2000 ч. / 3000 ч. (еко режим)

Оптички систем

Извлекување бои со временска поделба, тркалце во боја за секвенцијален приказ

СЛИКА И ЗВУК

Светлина*

7.500 лумени (две лампи, нормален режим, со користење на објектив со стандарден зум)

Униформност на осветлување

85%

Сооднос на контрастот

2100:1

Покриеност на растојание на проекција

Во зависност од објективот: 0,62m – 91,54m

Големина на екран

40” – 500” (0,86m x 0,54m – 10,77m x 6,73m)

Сооднос на проектирање

Во зависност од објективот: 0,75 - 8,26:1 (пресметано на слика од 80")

Зголемување со дигитален зум

Не

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: рачно +/-40°

Дигитална RGB компатибилност

WUXGA / WSXGA+ / UXGA / SXGA+ / WXGA+ / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Аналогна RGB компатибилност

WUXGA / WSXGA+ / UXGA / SXGA+ / WXGA+ / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

Компонентен видео систем за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

HDBaseT

WUXGA / WSXGA+ / UXGA / SXGA+ / WXGA+ / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA


1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

Режими на приказ

Презентација, стандардно, видео

IMAGE ENHANCEMENT

Вграден звучник

Не

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB / дигитален видео влез 1

HDMI™ V1.3

Дигитален RGB / дигитален видео влез 2

Display Port

Дигитален RGB / дигитален видео влез 3

DVI-D

Аналоген RGB / композитно видео 1

Мини D-Sub 15-пин. (компонентно видео преку изборен кабел / SCART–RGB)

Аналоген RGB / композитно видео 2

5 x BNC

Аналоген RGB излез

Мини D-Sub 15-пин.

AUDIO OUTPUT

USB приклучок (сервисен)

Тип B мини

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин. (RS232c)

Приклучок за мрежа

RJ-45 (HDBaseT влез / 100BASE-TX / 10BASE-T)

3D приказ

IR излез со синхронизација за 3D

Контрола на слика

Мини приклучок (активатор)

Жичен далечински управувач

Мини приклучок (далечински)

МЕХАНИЗМИ

Преден механизам за подигнување

2 x вртливи ногарки

Заден механизам за подигнување

1 x вртлива ногарка

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

504mm x 221mm x 529mm

Тежина

20,5kg (без објектив)

Извор на напојување со енергија

100-240 V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Две лампи: 850/680 W, една лампа: 440/370 W, режим на подготвеност 6W / 0,5W (мрежа/еко режим)

Ниво на шум (нормално / еко)

Две лампи: 41/36dBA, една лампа: 38/35dBA

Работни услови

5°-40°C

Услови на складирање

-5°C до +60°C

Гаранција

3 години

Одрекување од одговорност

* тркало во боја со приоритет за светлина

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.