Canon LX-MU800Z Спецификации

ПАНЕЛ

Тип

Ласерски проектор

Големина и број

0,67", DMD x1

Сооднос на слика

16:10

Стандардна резолуција

1920 x 1200 (WUXGA), 2.304.000 пиксели

ОПТИКА

Светлосен извор

Сина ласерска диода, жолт фосфор, 236,8W

F број на објектив и фокусна должина

Во зависност од објективот 1,7-2,48, 11,3-121,9mm

Зум зголемување и контрола

Во зависност од објективот: 1,25x - 1,65x

Контрола на фокус

Моторизирано

Поместување на објектив

Во зависност од објективот: В: 0-50%, Х: +/-10% Моторизирано

Работен век на светлосниот извор

20.000 часа

Оптички систем

Приказ на четири бои со временска поделба

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

8000 лумени

Униформност на осветлување

90%

Прилагодување на ласерската светлина

100% - 20%

Сооднос на контрастот

1050:1 / 10.500:1 (исклучување/вклучување на динамички црни бои)

Покриеност на растојание на проекција

Во зависност од објективот: 0,62m – 91,54m

Големина на екран

40” – 500” (0,86m x 0,54m – 10,77m x 6,73m)

Сооднос на проектирање

Во зависност од објективот: 0,75 - 8,26:1 (пресметано на слика од 80")

Зголемување со дигитален зум

Не

Опсег на трапезоидна корекција

Рачно: В +/-40°, Х +/-60°

Дигитална RGB компатибилност

WUXGA / WSXGA+ / UXGA / SXGA+ / WXGA+ / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Аналогна RGB компатибилност

WUXGA / WSXGA+ / UXGA / SXGA+ / WXGA+ / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

Компонентен видео систем за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

HDBaseT

WUXGA / WSXGA+ / UXGA / SXGA+ / WXGA+ / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA


1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

Режими на приказ

Презентација / стандардно / видео

Вграден звучник

Не

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB / дигитален видео влез 1

HDMI™ V1.3

Дигитален RGB / дигитален видео влез 2

DVI-D

Дигитален видео влез

BNC (3G-SDI влез)

Аналоген RGB / композитно видео 1

Мини D-Sub 15-пин. (компонентно видео преку изборен кабел / SCART–RGB)

Аналоген RGB / композитно видео 2

5 x BNC

Дигитален видео излез

BNC-(3G-SDI излез)

Аудио излез

Не

USB приклучок (сервисен)

Не

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин. (RS232c)

Приклучок за мрежа

RJ-45 (HDBaseT влез / 100BASE-TX / 10BASE-T)

3D приказ

преку DLP Link (едно-до-друго / горе / долу / секвенцијален приказ на слики

Контрола на слика

Мини приклучок (активатор)

Жичен далечински управувач

Мини приклучок (далечински)

МЕХАНИЗМИ

Преден механизам за подигнување

2 x вртливи ногарки

Заден механизам за подигнување

1 x вртлива ногарка

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

500mm x 216mm x 594mm

Тежина

28kg (без објектив)

Извор на напојување со енергија

100-240 V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

860W/815W (нормален/еко режим); Режим на подготвеност 6W / 0,5W

Ниво на шум (нормално / еко)

40/37 dBA

Работни услови

5°-40°C

Услови на складирање

'-5°C до 40°C

Гаранција

3 години

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.