Canon XEED 4K501ST Спецификации

ПАНЕЛ

Тип

4K-LCOS рефлективен LCD екран

Големина и број

0,76” дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

прибл.17:10 (128:75)

Стандардна резолуција

4096 x 2400 (4K), 9830400 пиксели

ОПТИКА

Оптички систем

Систем со комбинација од PBS разделување на бои и дихроично огледало

Тип на лампа

250-NSHA. 400W / 300W (режим за заштеда на енергија)

Век на траење на лампата

3000 ч. / 4000 ч. (режим за заштеда на енергија)

F број на објектив и фокусна должина

F2.6; f=17.2 – 22.3mm

Зум зголемување и контрола

Моторизиран 1,3x

Контрола на фокус

Моторизирано

Поместување на објектив

Вертикално: +/-60%, моторизирано (сооднос -1:11 - 11:-1)


Хоризонтално: +/-10%, моторизирано (сооднос 4:6 - 6:4)

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

5000 лумени (3750 лумени во режим за заштеда на енергија)

Униформност на осветлување

88%

Стандарден сооднос на контрастот

3000:1

Покриеност на растојание на проекција

0,9m – 17,7m (2,2m - 2,9m за слика од 100")

Големина на екран

40” - 600”

Сооднос на проекција (слика од 70")

1.0:1 - 1.3:1

Зголемување со дигитален зум

НЕМА

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: +/-20°


Хоризонтално: +/-20°

Компатибилност со DVI (еден)

640x480, 800x600, 1280x720, 1024x768, 1366x768, 1440x900, 1280x1024, 1920x1080, 2048x1080, 2560x1080, 1920x1200, 2048x1200, 2560x1440, 3840x2160 (24-30Hz), 4096x2160 (24-30Hz; нема поддршка за EDID)

DVI 1x2

2560x1080, 2560x1440,2560x1600, 3840x2160 (24-30Hz), 4096x2160 (24-30Hz)

DVI 2x2

3840x2160, 4096x2160, 4096x2304*, 3200x2400*, 3840x2400*, 4096x2400*

DVI 1x4

3840x2160, 4096x2160, 4096x2304*, 3840x2400*, 4096x2400*

HDMI (еден)

640x480, 720x480, 720x576, 800x600, 1280x720, 1024x768, 1366x768, 1440x900, 1280x1024, 1920x1080, 2048x1080, 2560x1080, 1920x1200, 2048x1200, 2560x1440, 2560x1600, 3840x2160, 4096x2160

HDMI 1x2

1280x480, 1440x480, 1440x576, 2560x720, 3840x1080, 2560x1600, 3840x2160, 4096x2160, 3200x2400*, 3840x2400*(нема поддршка за EDID)

Вграден звучник

5,0W, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB влез

DVI-D x 4

Дигитален видео и аудио влез

HDMI 2.0 x 2

Аудио влез

3,5mm стерео мини приклучок

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

USB приклучок (само фирмвер)

USB тип A

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин., RS232C

Приклучок за мрежа

RJ-45 (1000BASE-T / 100BASE-TX / 10BASE-T)

Жичен далечински управувач

3,5mm стерео мини приклучок

МЕХАНИЗМИ

Механизам за подигнување

Четири вртливи ногарки, издолжување до 12mm

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

470mm x 175mm x 533,5mm

Тежина

18kg (39,6 Ibs)

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија (нормален режим)

Максимална моќ: 600W / Режим за заштеда на енергија: 475W

Потрошувачка на енергија (режим на подготвеност)

Вклучена мрежа со мала потрошувачка на енергија: 0,8W / Исклучена мрежа: 0,4W

Ниво на шум

Нормален режим: 39dBA / Режим за заштеда на енергија: 34dBA

Работни услови

0°C до +40°C (20% RH - 85% RH)

Услови на складирање

-20°C до +60°C

Гаранција

3 години


*Режимот на панелот е поставен на 4096x2400

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.