Canon XEED SX6000 Спецификации

ПАНЕЛ

Тип

LCOS рефлективен екран, TFT активна матрица

Големина и број

0,72” дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

4:3

Стандардна резолуција

1400 x 1050 (SXGA+), 1470000 пиксели

ОПТИКА

Тип на ламба

330W NSHA

F број на објектив и фокусна должина

F1,89 – F2,65; f=23,0 – 34,5mm (објектив RS-IL01ST)

Зум зголемување и контрола

1,5x моторизирано

Контрола на фокус

Моторизирано

Поместување на објектив

Вертикално: 3,2:6,8 до 10:0 (-12% до +50%) моторизирано


Хоризонтално: 4:6 до 6:4 (+/-10%) моторизирано

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

6000 лумени

Униформност на осветлување

88%

Сооднос на контрастот

1000:1 (целосно вклучено / целосно исклучено)

Покриеност на растојание на проекција

1,3m – 28,8m (3,2m - 4,8m за слика од 100", објектив RS-IL01ST)

Големина на екран

40” - 600” (81 x 61cm - 1219 x 914cm)

Зголемување со дигитален зум

1x – 12x

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: +/-20°


Хоризонтално: +/-20°

Дигитална RGB компатибилност

UXGA / WSXGA+ / SXGA+ / WXGA+ / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Аналогна RGB компатибилност

UXGA / WSXGA+ / SXGA+ / WXGA+ / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

Компонентен видео систем за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

Видео / S-Video системи на боја

PAL / PAL-M / PAL-N / NTSC / NTSC4.43 / SECAM

Фреквенција на скенирање

Хоризонтално: 15-75kHz, вертикално: 50-85Hz, часовник: 162MHz

Режими на приказ

Стандардно, презентација, динамично, живописни фотографии, фотографии/sRGB, видео, кино, прилагодено (со 5 параметри)

Подобрување на слика

12-битна дигитална корекција на гама

Вграден звучник

5,0W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB влез

DVI-I 29-пин. (споделен)

Дигитален видео и аудио влез

HDMI V1.3 (со функција Deep Colour)

Аналоген RGB влез

Мини D-Sub 15-пин. (компонентен преку изборен кабел со адаптер) / DVI-I 29-пин. (споделен)

COMPOSITE VIDEO INPUT

Аудио влез 1

3,5mm стерео мини приклучок

Аудио влез 2

3,5mm стерео мини приклучок

AUDIO INPUT 3

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин.

Приклучок за мрежа

RJ-45

Жичен далечински управувач

3,5mm стерео мини приклучок

МЕХАНИЗМИ

Преден механизам за подигнување

Две вртливи ногарки, максимално подигнување на слика 6°

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

380mm x 170mm x 430mm

Тежина

8,5kg (без објектив)

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Нормален режим: 435W / режим на подготвеност: 1,7W / режим на подготвеност (исклучен LAN): 0,35W

Ниво на шум

Нормален режим: 40dBA

Работни услови

+5°C до +35°C

Услови на складирање

-10°C to +60°C

Гаранција

3 години

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.