Canon XEED WUX5000

XEED WUX5000

XEED WUX5000 ја применува технологијата LCOS и обезбедува 5000 лумени, WUXGA резолуција, поддршка за Full HD и моторизирани заменливи објективи – и при тоа одново го дефинира квалитетот на сликата кај монтажните проектори.

Придобивки

  • Стандардна WUXGA резолуција и Full HD можности (1080p)
  • Технологија LCOS
  • 5000 лумени (4000 lm во тивок режим)
  • Сооднос на контрастот од 1000:1
  • Моторизирано поместување на објективот, зумирање и фокусирање
  • Можност за 3 заменливи објективи
  • Напредно прилагодување на RGB и гама
  • DVI и HDMI влезови
  • Мрежен приклучок со компатибилност за PJLink

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon XEED WUX5000

Совршена комбинација за одличен квалитет на сликата


XEED WUX5000 ја подига границата за квалитет кај монтажните проектори. Овозможувајќи проекција со WUXGA резолуција (1920 x 1200 пиксели), тој прикажува слики од PC или Macintosh со исклучителна јасност и репродуцира Full HD видео со совршени детали. Технологијата LCOS на Canon обезбедува слика со неверојатен квалитет, која ги надминува типичните несакани ефекти при проектирање на конвенционална слика која предизвикува ефекти на „решетка“ или „виножито“.

Извонредни перформанси


XEED WUX5000 се одликува со најновата генерација на оптичкиот систем AISYS од Canon, кој обезбедува моќни 5000 лумени за сите содржини, независно од боите. AISYS ги оптимизира перформансите на панелите LCOS, за добивање на резултати кои постигнуваат „реалистична“ осветленост на боите. Големиот сооднос на контрасот од 1000:1 обезбедува живописни бои и одлични црни тонови. Усогласувањето на Delta-E бои е извонредно и многу близу до професионално калибрирани уреди.

Заменливи моторизирани објективи од Canon


За XEED WUX5000 е достапна палета на висококвалитетни моторизирани објективи. Објективот за стандардно зумирање од 1,5x е идеален за повеќето инсталации, а за поголеми простории е достапен објектив за зумирање од 1,7x со долг фокус. Исклучително широкиот фиксен објектив е совршен за задни проекции. Висококвалитетните објективи од Canon се специјално дизајнирани да ја максимизираат осветленоста со исклучителна дефиниција и геометрија на сликата.

Напредни функции за инсталирање


За едноставно користење, функциите за моторизирано зумирање, фокусирање и поместување на објективот може да се менуваат преку далечинскиот управувач со прецизност од половина пиксел. XEED WUX5000 поседува совршена контрола која е потребна за монтирање на еден или повеќе проектори, како 3D, системи со редење или спојување и куполи.

Флексибилна интеграција и разновидно поврзување


Приклучоците DVI-D и HDMI овозможуваат поврзување на XEED WUX5000 со дигитални High Definition извори. Тука се и 15-пинскиот VGA приклучок и трите мини-приклучоци за аудио поврзување. Сериските и мрежните порти овозможуваат контролирање и следење, додека компатибилноста со PJLink е идеална за интегрирање на AV систем.

Едноставно одржување


Одржувањето никогаш не било побрзо или полесно. Лампата со висока ефикасност има работен век до 3000 часа (4000 часа во тивок режим), а пристапот до неа е едноставен од задната страна на проекторот. Филтерот за воздух едноставно се извлекува од едната страна. Обезбеден е брз пристап и до важните оптички компоненти, така што нема потреба од сложено расклопување.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon XEED WUX5000, неговите функции и можности.

For powerful brightness and a high contrast ratio

За моќна светлина и голем сооднос на контрастот

Full HD video reproduced in perfect detail

Репродукција на Full HD видео записи со совршени детали

HDMI Port

HDMI приклучок

Industry standard control protocol

Протокол за контрола со индустриски стандард