XEED WUX6010

Уживајте во прекрасни слики со најдобриот монтажен проектор од Canon, кој се одликува со стандардна WUXGA резолуција, светлина на бои до 6000 лумени, HDBaseT и избор од пет висококвалитетни изборни објективи.

Придобивки

  • Добијте детални и неверојатно реалистични слики со стандардна WUXGA резолуција
  • Проектирајте со огромна светлина до 6000 лумени и сооднос на контраст до 2000:1
  • Уживајте во живописни слики со прецизни бои, користејќи ја технологијата за панели LCOS
  • Пренесувајте HD слики, звучни сигнали и сигнали за контрола преку само еден кабел со HDBaseT
  • Изберете од петте висококвалитетни заменливи објективи за проектори од Canon
  • Објектив со моторизирано поместување, зумирање и фокусирање за брза и прецизна инсталација
  • Проектирајте слика-до-слика од два дигитални извора
  • Новиот напреден процесор за слика нуди функции како хардверско спојување на рабовите, слика-до-слика и трапезоидна корекција во четири агли
  • Лесен пристап до лампата и филтерот за воздух за минимални трошоци за одржување

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon XEED WUX6010

Слики кои ќе ја пленат вашата публика


Уживајте во нови стандарди со монтажните проектори XEED од Canon, односно моделот WUX6010. Тој нуди живописни и детални слики од компјутерски извори и видеоизвори – благодарение на стандардната WUXGA резолуција и поддршката за Full HD. Ексклузивната оптика AISYS од Canon создава светлина до 6000 лумени и сооднос на контрастот од 2000:1 за да обезбеди јасни слики, дури и при високи нивоа на амбиентално осветлување.

Напредна технологија на панели LCOS


LCOS (течни кристали врз силикон) панелите функционираат во комбинација со системот AISYS на Canon за да создадат исклучително јасни слики. Боите се реалистични, а сликите не ги содржат несаканите ефекти на „решетка“ или „виножито“ кои најчесто се видливи кај панелите со друга технологија. WUX6010 е идеален за опкружувања во кои се потребни јасни, а сепак детални слики.

Пет флексибилни заменливи објективи од Canon


Впарете го вашиот WUX6010 со совршен објектив за секое опкружување, благодарение на достапниот избор од пет објективи за проектирање на Canon со врвен квалитет. Добијте неверојатна прецизност и огромна флексибилност при инсталацијата, со користење на вертикалното и хоризонталното моторизирано поместување на објективот, со прецизност до половина пиксел. Секој објектив ја применува препознатливата технологија на Canon и нуди прецизна геометрија, остар фокус и прецизност какви што можете да очекувате од предводник во оптиката за обработка на слика.

Разновидно и практично поврзување


Достапните влезови кај WUX6010 ви нудат максимална флексибилност. Приклучокот HDBaseT ви овозможува да пренесувате HD слики, звучни сигнали и сигнали за контрола преку само еден кабел со должина до 100m без загуби во квалитетот, што значително ги зголемува опциите за конфигурирање на вашиот систем. DVI и HDMI влезовите му овозможуваат на WUX6010 да биде идеален проектор за видео конференции за кои е потребен приказ на слика-до-слика. Проектирањето на слика-до-слика може да се изврши преку два дигитални извора или преку еден дигитален и еден аналоген извор.

Моќни функции кои ви нудат контрола


WUX6010 ви нуди врвна флексибилност и контрола врз презентациите на слики. Напредните функции, како хардверско спојување на рабовите, овозможуваат беспрекорно спојување на слики од повеќе проектори, за да добиете импресивни решенија со повеќе екрани. Трапезоидната корекција во четири точки овозможува остри и прецизни слики дури и кога проектирате под агол, а хоризонталното и вертикалното прилагодување ви овозможуваат да добиете совршено RGB порамнување на панелот со прецизност до еден пиксел.

Модуларен дизајн за едноставно одржување


WUX6010 се одржува на многу едноставен начин. Лампата и филтерот за воздух можат да се заменат во само неколку лесни чекори – без потреба да го отстранувате проекторот од местото каде што е поставен. WUX6010 нуди напредна гаранција од три години со услуга за позајмување од Canon која ви овозможува да позајмите проектор уште следниот ден* кој може да го користите во деновите додека се поправа вашиот уред.

*Под следен ден се подразбира дека, таму каде што е можно, позајмениот производ ќе се испорача на денот по поднесување на барањето за поправка. Ако барањето го добиеме попладне, за време на викенд или на празник, позајмениот производ ќе го испорачаме во рок од два дена. Оваа услуга за позајмување подлежи на сите правила и услови и е достапна само во одредени земји.

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon XEED WUX6010, неговите функции и можности.

For powerful brightness and a high contrast ratio

За моќна светлина и голем сооднос на контрастот

Full HD video reproduced in perfect detail

Репродукција на Full HD видео записи со совршени детали

HDMI Port

HDMI приклучок

Supporting HD video, audio and control

Поддржува HD видео, звук и контрола

Industry standard control protocol

Протокол за контрола со индустриски стандард

Crestron

Crestron

Compatible HDBaseT Transmitters

(Other transmitters may be compatible but have not been tested)

Manufacturer Type Model Name Connection via HDBaseT Note
Video Audio LAN RS-232C
Crestron Transmitter DM-TX-201-C Yes Yes Yes No This transmitter does not have an RS-232C terminal.
DM-TX-401-C Yes Yes Yes Yes
Kramer Transmitter TP-581T Yes Yes Yes Yes The expected resolution may not be displayed with connection to some types of input devices
TP-582T Yes Yes Yes Yes
AMX Transmitter DX-TX Yes Yes Yes No
Gefen Transmitter GEF-HDCAT5-ELRPOL(S) Yes Yes No No This transmitter does not support RS-232C when connected to the projector. The expected resolution may not be displayed with connection to some types of input devices.
Atlona Transmitter AT-HDTX-RSNET Yes Yes No Yes The expected resolution may not be displayed with connection to some types of input devices.
CYP
PU-507-KIT Yes Yes Yes Yes


[Notes]
Set to HDBaseT for Serial Connection in the Menu.
Not compatible with “Extron XTP” specifications.