XEED WUX6500 од Canon
Спецификации

Важни функции

icon

За моќна светлина и голем сооднос на контрастот

icon

Репродукција на Full HD видео записи со совршени детали

icon

HDMI приклучок

icon

Поддржува HD видео, звук и контрола

icon

Протокол за контрола со индустриски стандард

icon

Crestron

Погледни сè

Детални спецификации

Панел

Тип на панел

LCOS рефлективен екран, TFT активна матрица

Големина и број

0,71” дијагонала, 3 панели

Сооднос на слика

16:10

Стандардна резолуција

1920 x 1200 (WUXGA), 2304000 пиксели

ОПТИКА

Тип на лампа

370 W / 300 W NSHA

F број на објектив и фокусна должина

F1,89 – F2,65; f=23,0 – 34,5mm (објектив RS-IL01ST)

Зум зголемување и контрола

1,5x моторизирано

Контрола на фокус

Моторизирано

Поместување на објектив

Вертикално: -15% до +55%, моторизирано
Хоризонтално: +/-10%, моторизирано

СЛИКА И ЗВУК

Осветленост

6500 лумени (5270 лумени во еко режим)

Осветленост на боите

6500 лумени (5270 лумени во еко режим)

Униформност на осветлување

88%

Сооднос на контрастот

2000:1 (целосно вклучено / целосно исклучено)

Покриеност на растојание на проекција

1,3m – 29,0m (3,2m - 4,8m за слика од 100", објектив RS-IL01ST)

Големина на екран

40” - 600” (86 x 54cm - 1292 x 808cm)

Сооднос на проектирање

1,49:1 - 2,24:1

Зголемување со дигитален зум

1x – 12x

Опсег на трапезоидна корекција

Вертикално: +/-20° Хоризонтално: +/-20°

Дигитален RGB влез

WUXGA / UXGA / WSXGA+ / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Аналогна RGB компатибилност

WUXGA / UXGA / WSXGA+ / SXGA+ / WXGA+ / FWXGA / WXGA / SXGA / XGA / SVGA / VGA

Дигитални видео системи за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 480p

Компонентен видео систем за скенирање

1080p / 1080i / 720p / 576p / 576i / 480p / 480i

HDBBaseT влез

Еквивалент на влезниот сигнал од дигиталниот RGB приклучок и дигиталниот видео приклучок

Префрлување податоци преку USB

JPEG фотографија

Вграден звучник

5W RMS, моно

ПРИКЛУЧОЦИ

Дигитален RGB / аналоген RGB влез 1

DVI-I 29-пин.

Дигитален видео и аудио влез

HDMI (вкл. Deep Colour)

HDBaseT влез

RJ-45 (HDBaseT) Слика, звук, сигнал за контрола и мрежа

Аналоген RGB влез 2

Мини D-Sub 15-пин. (компонентен преку изборен адаптерски кабел)

Аудио влез 1

3,5mm стерео мини приклучок

Аудио влез 2

3,5mm стерео мини приклучок

Аудио излез

3,5mm стерео мини приклучок (варијабилно ниво)

USB приклучок

USB тип A

Сервисен приклучок / контрола на проектор

Мини D-Sub 9-пин.

Приклучок за мрежа

RJ-45 (1000BASE-T / 100BASE-TX / 10BASE-T)

Безжичен далечински управувач

3,5mm стерео мини приклучок

МЕХАНИЗМИ

Преден механизам за подигнување

Две вртливи ногарки, максимално подигнување на слика 6°

КАРАКТЕРИСТИКИ

Димензии (Ш x В x Д)

380 mm x 170 mm x 430 mm (со испакнатите делови)

Тежина

8,5kg (без објектив)

Извор на напојување со енергија

100V - 240V AC, 50/60Hz

Потрошувачка на енергија

Нормален режим: 500W / еко режим: 410W / режим на подготвеност: 0,3-2,0W (во зависност од поставките на мрежата и HDBaseT)

Ниво на шум

Нормален режим: 43 dBA / еко режим: 39 dBA

Раб. услови

Од 0°C до +40°C (20%RH - 85%RH)

Услови на складирање

Од '-30°C до +60°C

Гаранција

3 години

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon, освен ако не е поинаку назначено

Подлежност на промена без претходна најава.

Листа на HDBaseT предаватели за кои е утврдено дека функционираат со WUX6500

За да создадете HDBaseT систем се потребни предавател и приемник. Воглавно, HD-BaseT користи надворешен приемник и предавател, па ако овие уреди се произведени од ист производител, нивните перформанси сигурно ќе бидат извонредни. Меѓутоа, бидејќи WUX6500 има вграден приемник, приемникот и предавателот ќе бидат произведени од различни производители. Поради тоа, во листата подолу, проверете дали предавателот што го користите може да се користи со проекторот пред да започнете со употребата. (Canon не гарантира за функционирањето)

ПроизводителИме на моделотВидеоАудиоLANСериски број
CrestronDM-TX-201CДаДаДаНе
DM-TX-401CДаДаДаНе
AMXDX-TXДаДаДаДа
KramerTP-581TДа※1ДаДаДа
TP-582TДаДаДаДа
Extron※2XTP T USW 103НеНеНеНе
GefenGEF-HDCAT5-ELRPOLДаДаНе※3Не
AtlonaAT-HDTX-RSNETДа※1ДаДаНе
CYPPU-507-KITДа※1ДаДаДа
IDKHDC-TH100-CДаДаДаНе※4
IMAGENICSCRO-DE20TXДаДаНеНе※4

※1 Кога ќе поврзете некој влезен уред, сликата може да не се прикаже во предвидената резолуција.

※2 Нема поддршка за Extron XTP.

※3 Преносот преку LAN е оневозможен кога проекторот е во режим на подготвеност (Tx не е компатибилен со режимот LPPF2)

※4 Преносот преку сериска врска е оневозможен кога проекторот е во режим на подготвеност.