XEED WX6000

XEED WX6000 се одликува со технологиите LCOS и AISYS, можност за моторизирани објективи кои обезбедуваат осветленост на боите од 5700 лумени и WXGA+ резолуција – совршено за деловно работење кое треба да се надгради со проекција во широк формат.

Придобивки

  • Стандардна WXGA+ резолуција
  • Технологија LCOS
  • Осветленост на бои од 5700 лумени
  • Сооднос на контрастот од 1000:1
  • Моторизирано зумирање, фокусирање и поместување на објективот
  • Можност за 4 заменливи објективи
  • Напредно прилагодување на RGB и гама
  • DVI и HDMI™ влезови
  • Мрежен приклучок со компатибилност за PJLink™
  • Монтирање под агол од 360°

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon XEED WX6000

Осветлена и детална проекција


Нудејќи извонредни 5700 лумени, XEED WX6000 претставува идеален монтажен проектор со LCOS технологија. Нудејќи стандардна WXGA+ (1440x900) резолуција, тој е совршен за простории во кои осветлувањето е најважно: како сали за одржување на конференции и големи простории.

Извонреден квалитет на слика


LCOS панелот од 0,7”, заедно со оптичкиот систем AISYS од Canon, ќе ѝ овозможат на вашата публика да гледа само совршени и беспрекорни слики – дури и во големи простории како хотелски простории за одржување на конференции и центри за изложби.

Проекцијата со формат од 16:10 и голем сооднос на решетката овозможува прикажување на рамномерни слики, правејќи го овој модел сериозна опција за компаниите за креативно прикажување на лого ознаки и други прецизни дизајни. Соодносот на контрастот од 1000:1 овозможуваат прикажување на длабоки темни тонови и живописни бои.

Објективи од Canon со ненадминат квалитет


За монтажните проектори се потребни исклучително прецизни објективи, а XEED WX6000 ќе ви го понудат квалитетот и флексибилноста кои ви се потребни. Благодарение на технологијата за објективи на Canon, вие сигурно ќе добиете слика со врвна резолуција и максимална светлина.

Функциите за напредно монтирање со прецизност од ½ пиксели ги прикажуваат вашите слики колку што е можно подобро - неопходно за монтирање на повеќе проектори, како 3D, системи со редење или спојување и куполи.

Изберете го вашиот идеален објектив


Четирите заменливи објективи со голема прецизност, вклучувајќи и стандардно зумирање од 1,5x, широк агол, големо зумирање од 1,7x и извонредно големо зумирање од 1,95x, го одржуваат квалитетот на сликата на флексибилен начин дури и во големи простории.

Контролирајте ги вашите слики


XEED WX6000 се одликува и со палета на интелигентни функции за верно и прецизно презентирање на вашите слики. Индивидуалната RGB контрола и 6-насочното прилагодување на бои и гама детали ќе ви овозможат да направите прекрасно усогласување на боите кое е слично како кај професионално подесените уреди.

Флексибилност за поврзување и ракување


XEED WX6000 нуди голем избор на опции за поврзување кои се соодветни за деловно работење, образование и опкружувања за јавни презентации. Приклучоците DVI и HDMI™ ви овозможуваат да проектирате дигитални High Definition слики и видео записи, додека приклучоците за поврзување во мрежа и RS232C овозможуваат едноставно поврзување со системот за контрола во вашата просторија и LAN. Поддржан е и индустрискиот стандард PJLink™,кој овозможува контролирање и следење преку IP адреса. Заедно со флексибилното монтирање под агол од 360°, овие функции го прават XEED WX6000 неверојатно разновидно решение за деловно работење.

Намалете ги трошоците, намалете ги емисиите


Со помалку од 0,08 вати по единица за осветлување, потрошувачката на енергија кај XEED WX6000 е една од најдобрите во целата индустрија.

Награди

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon XEED WX6000, неговите функции и можности.

For powerful brightness and a high contrast ratio

За моќна светлина и голем сооднос на контрастот

HD Ready

Можност за HD

HDMI Port

HDMI приклучок

Industry standard control protocol

Протокол за контрола со индустриски стандард

Сериски команди

Преземете ги сериските команди кои се потребни за подесување на далечинскиот управувач на WX6000

Преземање (pdf)

Студии на медицински случаи со XEED

Case Study Gesundheit Nord Medical

Медицински центри Gesundheit Nord

Видео проекторите на Canon ги прикажуваат најострите слики за докторите во групацијата "Gesundheit Nord Klinikverbund Bremen gGmbH". Користејќи ги медицинските видео проектори XEED SX80 Mark II, тие ја модернизираа нивната секојдневна рутина, а дигиталните рентгенски системи сега се користат за секојдневни консултации во четири клиники во Бремен.

Case Study inamo Restaurant

Ресторан inamo , Лондон

Во 2010 година, во inamo st james беа поставени повеќе од 90 XEED проектори од Canon. Проекторите се дел од решението E-TableTM во сопственост на inamo, кое им овозможува на корисниците да го нарачаат својот оброк, да изберат дигитална прекривка за масата, да гледаат "ChefCam", па дури и да нарачаат такси до својот дом, сето тоа преку проектирана слика на нивната маса.