Canon SELPHY CP1000 Спецификации

СИСТЕМ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Метод

Систем на печатење со сублимација на бои и термален пренос

Максимална резолуција

300 x 300 dpi

Бои

3 мастила во боја со заштитен прекривен слој,


256 нивоа по боја (24-битна длабочина на боја)

МЕДИУМИ И КАРТРИЏИ

Големина на поштенска картичка

148 x 100 mm - KP-36IP, KP-108IN, RP-108, RP-1080V

Големина на кредитна картичка

86 x 54 mm - KC-36IP¹

Налепници со големина на кредитна картичка

86 x 54 mm - KC-18IF¹

Налепници во форма на квадрат

52 x 52 mm - KC-18IS¹

Мини налепници

22,0 x 17,3 mm (x8 налепници на еден лист) - KC-18IL¹

Картриџ за мастило

Вклучено со медиумот

Траење на сликата

Трајност на отпечатени материјали од 100 години¹

ВНЕС НА МЕДИУМ

Механизам за снабдување со листови

Автоматско снабдување од касета за хартија

БРЗИНИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Големина на поштенска картичка

прибл. 47 сек.¹

Големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.¹

Налепници со големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.¹

Мини налепници

прибл. 27 сек.¹

ПЕЧАТЕЊЕ

Режими на печатење

Избирање и печатење (избор на индивидуални слики и број на копии за сериско печатење),


Печатење на сите слики (избор на сите слики и број на копии за сериско печатење),


DPOF Image Print,


Печатење на фотографии за документи (стандардно, прилагодена големина, двојно),


Отсекување

Подесувања при печатење

Печатење со завршна обработка (сјајно, полусјајно (шаблон 1/ шаблон 2/ шаблон 3)),


Рабови (со рабови, без рабови),


Распоред (1 горе, 2 горе, 4 горе, 8 горе, индекс, измешано (8 горе, 20 горе)),


Оптимизирање на слика (откривање сцени (сино небо/ зајдисонца), откривање на лице, коригирање бои на лице, iContrast, корекција на контраст, намалување на шум),


Светлина (7 нивоа, од -3 до +3),


Рамномерност на кожа,


Мои бои (живописно, неутрално, позитивен филм, сепија, црно-бело, исклучено),


Корекција на црвени очи,


Датум,


Приоритет на фотографии за документи, задржување поставки за печатење, заштеда на енергија, Exif Print

МЕТОД НА ПЕЧАТЕЊЕ

Директно печатење од фотоапарат

Компатибилност со PictBridge

Директно од мемориска картичка

Поддржани видови на картички: CF, Microdrive, SD, SDHC, SDXC


USB уреди со флеш меморија¹


Поддржани преку адаптер²: miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, microSDXC, xD-Picture картички

Печатење од компјутер

Да, потребен е стандарден USB кабел

ИНТЕРФЕЈС

Камера

USB приклучок тип A на печатачот

Компјутер

USB мини-B приклучок на печатачот

LCD монитор

6,8 cm (2,7") TFT екран во боја со повеќејазичен кориснички интерфејс и механизам за закосување


(Јазици: англиски, германски, француски, италијански, шпански, руски, едноставен кинески, корејски, таи, хинди, виетнамски, малезиски, јапонски, португалски, турски)

ПОДДРЖАНИ ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

PC

Поврзување преку USB: Windows 8.1 / 8 / 7 SP1

Macintosh

Поврзување преку USB: Mac OS X v10.8 / 10.9 / 10.10

СОФТВЕР

Пребарување и печатење

SELPHY Photo Print

Драјвери

Windows / Mac

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

AC напојување со енергија

Да, се испорачува

Батерија

Да, изборна NB-CP2LI (прибл. 72 отпечатени листови со големина на поштенска картичка со едно полнење)

Потрошувачка на енергија

Прибл. 4W (режим на подготвеност), прибл. 60W (печатење)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Торбичка

Торба за печатење во движење DCC-CP3


CP торбичка за носење на печатач DCC-CP2

Касета за хартија

Касета за хартија со големина на картичка PCC-CP400

Напојување со енергија и полначи за батерии

AC адаптер CA-CP200B

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Работни услови

5-40 °C, 20-80% влажност

Димензии

178,0 x 135,0 x 60,5 mm (само печатач без испакнатите делови)

Тежина

840 гр. (без картриџ за мастило и касета за хартија)

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

Фуснота

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики кои се чуваат во албум, ние користиме забрзан метод на тестирање кој е сличен на мерењето на трајноста на сликата на сребрено-халогенидна фото-хартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. <Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците> 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од 30% (започнувајќи со густина од 1,0).

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Сликите со неправилна големина или сликите кои се уредувани на компјутер може да не се прикажат или отпечатат. Не се поддржани USB уреди кои не можат да бидат препознаени како “отстранлив медиум” (како што се надворешните хард дискови) или не користат FAT или exFAT систем на фајлови или, пак, имаат GUID партиции направени на Macintosh компјутер.


² Потребен е адаптер (се продава посебно)

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики кои се чуваат во албум, ние користиме забрзан метод на тестирање кој е сличен на мерењето на трајноста на сликата на сребрено-халогенидна фото-хартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. <Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците> 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од 30% (започнувајќи со густина од 1,0).

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Сликите со неправилна големина или сликите кои се уредувани на компјутер може да не се прикажат или отпечатат. Не се поддржани USB уреди кои не можат да бидат препознаени како “отстранлив медиум” (како што се надворешните хард дискови) или не користат FAT или exFAT систем на фајлови или, пак, имаат GUID партиции направени на Macintosh компјутер.


² Потребен е адаптер (се продава посебно)