Canon SELPHY CP1200 Спецификации

СИСТЕМ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Метод

Систем на печатење со сублимација на бои и термален пренос

Максимална резолуција

300 x 300 dpi

Бои

3 мастила во боја со заштитен прекривен слој,


256 нивоа по боја (24-битна длабочина на боја)

МЕДИУМИ И КАРТРИЏИ

Големина на поштенска картичка

148 x 100 mm - KP-36IP, KP-108IN, RP-108, RP-1080V

Големина на кредитна картичка

86 x 54 мм - [KC-36IP]¹

Налепници со големина на кредитна картичка

86 x 54 мм - [KC-18IF]¹

Налепници во форма на квадрат

52 x 52 mm - [KC-18IS]¹

Мини налепници

22,0 x 17,3 мм (x8 налепници на еден лист) - [KC-18IL]¹

Картриџ за мастило

Вклучено со медиумот

Траење на сликата

Трајност на отпечатени материјали од 100 години¹

ВНЕС НА МЕДИУМ

Механизам за снабдување со листови

Автоматско снабдување од касета за хартија

БРЗИНИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Големина на поштенска картичка

прибл. 47 сек.¹

Големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.¹

Налепници со големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.¹

Мини налепници

прибл. 27 сек.¹

ПЕЧАТЕЊЕ

Режими на печатење

Избирање и печатење (избор на индивидуални слики и број на копии за сериско печатење), печатење на сите слики (избор на сите слики и број на копии за сериско печатење), печатење слики со DPOF, повторно печатење, печатење фотографии за документи (стандардно / прилагодено / двојно), приоритет на фотографии за документи, задржување поставки за печатење, автоматско исклучување

Подесувања при печатење

Завршна обработка на печатењето:


Сјајно, полусјајно (шаблон 1 / шаблон 2 / шаблон 3)


Распоред на слики:


Рабови (со рабови / без рабови), распоред на страници (1 / 2 / 4 / 8 слики по страница, 2 слики по страница со фиксна големина (заднина (бела / црна) / централно), индекс, измешано (8 / 20 слики по страница / ориентација (пејзаж / портрет) / заднина (бела / црна))


Манипулација на слика:


Оптимизација на слика, светлина (7 нивоа, од -3 до +3), прилагодување на бои (7 нивоа (C-R) x 7 нивоа (Y - B)), рамномерност на кожата, мои бои (живописно / неутрално / позитивен филм / сепија / црно-бело / исклучено), корекција на црвени очи, датум (истакнато / дискретно / исклучено), формат на датумот, број на датотека (истакнато / дискретно / исклучено), отсекување

МЕТОД НА ПЕЧАТЕЊЕ

Директно печатење од фотоапарат

Компатибилност со PictBridge (USB и безжичен LAN)

Директно од мемориска картичка

Поддржани видови на картички: SD, SDHC, SDXC


USB уреди со флеш меморија¹


Поддржани преку адаптер²: miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, microSDXC

Директно од телефон со камера

Компатибилност со паметни телефони, таблет уреди и преносливи уреди преку Wi-Fi (директна или инфраструктурна врска)¹²:


Уреди со iOS - со користење на апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY и Apple AirPrint


Уреди со Android - со користење на апликацијата Canon PRINT Inkjet/SELPHY и директно печатење преку дополнителната компонента Canon PRINT Service


Уреди со Windows RT - со користење на апликацијата Canon Easy PhotoPrint


Уреди со Kindle Fire OS - директно печатење преку дополнителната компонента Canon Print

Печатење од компјутер

Да, потребен е стандарден USB кабел или компатибилна Wi-Fi врска.

ИНТЕРФЕЈС

Камера

USB приклучок тип A на печатачот, Wi-Fi (PictBridge преку WLAN, компатибилност со DPS преку IP адреса)

Компјутер

USB мини-B приклучок на печатачот, Wi-Fi (IEEE802.11 b/g)

LCD монитор

6,8 cm (2,7") TFT екран во боја со повеќејазичен кориснички интерфејс и механизам за закосување


(Јазици: англиски, германски, француски, италијански, шпански, руски, едноставен кинески, корејски, таи, хинди, виетнамски, малезиски, јапонски, португалски, турски, арапски)

ПОДДРЖАНИ ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

PC

Поврзување преку USB: Windows 8.1 / 8 / 7 SP1


Поврзување преку Wi-Fi: Windows 8.1 / 8 / 7 SP1

Macintosh

Компатибилност со Apple OS преку AirPrint¹

СОФТВЕР

Драјвери

Windows

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

AC напојување со енергија

Да, се испорачува

Батерија

Да, изборна NB-CP2LI (прибл. 72 отпечатени листови со големина на поштенска картичка со едно полнење)

Потрошувачка на енергија

Прибл. 4W (режим на подготвеност), прибл. 60W (печатење)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Торбичка

Торба за печатење во движење DCC-CP3


CP торбичка за носење на печатач DCC-CP2

Касета за хартија

Касета за хартија со големина на картичка PCC-CP400

Напојување со енергија и полначи за батерии

AC адаптер CA-CP200B

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Работни услови

5 - 40 °C, 20 - 80% влажност

Димензии

180,6 x 135,9 x 63,3 mm (само печатач без испакнатите делови)

Тежина

860 g (без картриџ за мастило и касета за хартија)

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

Фуснота

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ Потребна е изборната касета за хартија PCC-CP400

¹ За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики кои се чуваат во албум, ние користиме забрзан метод на тестирање кој е сличен на мерењето на трајноста на сликата на сребрено-халогенидна фото-хартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. <Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците> 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од 30% (започнувајќи со густина од 1,0).

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, поставките за завршна обработка при печатењето, видот на мемориската картичка и капацитетот. Брзината на печатење се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, поставките за завршна обработка при печатењето, видот на мемориската картичка и капацитетот. Брзината на печатење се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, поставките за завршна обработка при печатењето, видот на мемориската картичка и капацитетот. Брзината на печатење се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, поставките за завршна обработка при печатењето, видот на мемориската картичка и капацитетот. Брзината на печатење се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Сликите со неправилна големина или сликите кои се уредувани на компјутер може да не се прикажат или отпечатат. Не се поддржани USB уреди кои не можат да бидат препознаени како “отстранлив медиум” (како што се надворешните хард дискови) или не користат FAT или exFAT систем на фајлови или, пак, имаат GUID партиции направени на Macintosh компјутер.


² Потребен е адаптер (се продава посебно)

¹ Компатибилноста на апликациите од Canon е различна во зависност од вашиот паметен уред и оперативниот систем. За најновите информации за компатибилноста, ве молиме погледнете во продавницата за апликацијата на вашиот паметен уред.


² За повеќе информации за компатибилноста на Apple AirPrint со вашиот компјутер/ паметен уред од Apple, ве молиме погледнете на https://support.apple.com/en-gb/HT201311

¹ За повеќе информации за компатибилноста на Apple AirPrint со вашиот компјутер/ паметен уред од Apple, ве молиме погледнете на https://support.apple.com/en-gb/HT201311