Canon SELPHY CP810 Спецификации

СИСТЕМ ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Метод

Систем на печатење со сублимација на бои и термален пренос

Максимална резолуција

300 x 300 dpi

Бои

3 мастила во боја со заштитен прекривен слој,
256 нивоа по боја (24-битна длабочина на боја)

МЕДИУМ И ПАТРОН

Големина на разгледница

148 x 100 mm - [KP-36IP, KP-72IN, KP-108IN]

Големина L

119 x 89 mm - [KL-36IP]

Големина на кредитна картичка

86 x 54 mm - [KC-36IP]¹

Налепници со големина на кредитна картичка

86 x 54 mm - [KC-18IF]¹

Мини налепници

22,0 x 17,3 mm (x8 налепници на еден лист) - [KC-18IL]¹

Патрон со мастило

Вклучено со медиумот

Долготрајност на слика

Трајност на отпечатени материјали од 100 години¹

ВЛЕЗ ЗА МЕДИУМ

Механизам за снабдување со хартија

Автоматско снабдување од касета за хартија

БРЗИНИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Големина на разгледница

прибл. 47 сек.¹

Широка големина

прибл. 39 сек.¹

Големина L

прибл. 27 сек.¹

Големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.¹

Налепници со големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.¹

Мини налепници

прибл. 27 сек.¹

ПЕЧАТЕЊЕ

Режими на печатење

Едноставно печатење (избор на индивидуални слики и број на копии за сериско печатење),
Печатење на сите слики (избор на сите слики и број на копии за сериско печатење),
DPOF Image Print,
ID Photo Print (повеќе големини, стандардно, прилагодена големина)

Поставки за печатење

Датум, корекција на црвени очи, со рабови, без рабови, распоред (1-нагоре, 2-нагоре, 4-нагоре, 8-нагоре, индекс¹, измешано), рамномерност на кожа, мои бои (исклучено, живописно, неутрално, позитив филм, сепија, црно-бело), оптимизација на слика, рачно прилагодување на осветленост, заштеда на енергија

МЕТОД НА ПЕЧАТЕЊЕ

Директно печатење од фото-апарат

Компатибилност со PictBridge

Директно печатење од мемориска картичка

Поддржани видови на картички: SD, SDHC, SDXC, Compact Flash, MMC, MMCplus, HC MMCplus, Microdrive
USB уреди со флеш меморија¹
Поддржани преку адаптер²: miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, microSDXC, RS-MMC, MMCmobile, MMCmicro, xD-Picture Card

Печатење од компјутер

Да, потребен е стандарден USB кабел

ИНТЕРФЕЈС

Фото-апарат

USB приклучок тип A на печатачот

Компјутер

USB мини-B приклучок на печатачот

Екран LCD

6,8 cm (2,7") TFT екран во боја со повеќејазичен кориснички интерфејс и механизам за закосување
(Јазици: Англиски, Германски, Француски, Италијански, Шпански, Руски, едноставен Кинески, Корејски, Таи, Хинди, Виетнамски, Малезиски, Јапонски)

ПОДДРЖАН ОПЕРАТИВЕН СИСТЕМ

Компјутер

Windows 7 SP1/ Vista SP2/ XP SP3

Мекинтош

Mac OS X v10.6 - 10.7

СОФТВЕР

Прелистување и печатење

SELPHY Photo Print

Управувачи

Windows / Mac

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ

Напојување со наизменична струја

Да, се испорачува

Батерии

Да, изборна NB-CP2L (прибл. 36 отпечатени листови со големина на поштенска картичка со едно полнење)¹

Потрошувачка на енергија

Прибл. 4W (режим на подготвеност), прибл. 60W (печатење)

ДОДАТОЦИ

Куќиште

CP торбичка за носење на печатач DCC-CP2

Касета за хартија

Касета за хартија со големина на поштенска картичка/ L големина [PCPL-CP400]
Касета за хартија со големина на поштенска картичка [PCP-CP400]
Големина на картичка [PCC-CP400]
Капак за заштита од прав DPC-CP100

Напојување и полначи за батерија

AC адаптер CA-CP200B,
Адаптер за полнење CG-CP200 (за батеријата NB-CP2L)

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Работно опкружување

5 - 40 °C, 20 - 80% влажност

Димензии

178,0 x 127,0 x 60,5 mm (само печатач без испакнатите делови)

Тежина

810гр. (без вградениот картриџ за мастило/хартија)

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

Фуснота

¹ Потребна е изборна касета за хартија

¹ Потребна е изборна касета за хартија

¹ Потребна е изборна касета за хартија

¹ За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики кои се чуваат во албум, ние користиме забрзан метод на тестирање кој е сличен на трајноста сликата на сребрено-халогенидна фото-хартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Достапните режими/карактеристики може да се разликуваат во зависност од моделот на фотоапаратот или од мемориската картичка користена за печатење

¹ Сликите со неправилна големина или сликите кои се уредувани на компјутер може да не се прикажат или испечатат. Не се поддржани USB уреди кои не можат да бидат препознаени како "отстранлив медиум" (како што се надворешните хард дискови) или не користат FAT или exFAT систем на фајлови или, пак, имаат GUID партиции направени на Macintosh компјутер.
² Потребен е адаптер (се продава посебно)

¹ Потребен е адаптер (се продава посебно)