Canon SELPHY CP910 Спецификации

СИСТЕМ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Метод

Систем на печатење со сублимација на бои и термален пренос

Максимална резолуција

300 x 300 dpi

Бои

3 мастила во боја со заштитен прекривен слој,


256 нивоа по боја (24-битна длабочина на боја)

МЕДИУМИ И КАРТРИЏИ

Големина на поштенска картичка

148 x 100 mm - [KP-36IP, KP-72IN, KP-108IN]

Големина на кредитна картичка

86 x 54 мм - [KC-36IP]¹

Налепници со големина на кредитна картичка

86 x 54 мм - [KC-18IF]¹

Налепници во форма на квадрат

52 x 52 mm - [KC-18IS]¹

Мини налепници

22,0 x 17,3 мм (x8 налепници на еден лист) - [KC-18IL]¹

Картриџ за мастило

Вклучено со медиумот

Траење на сликата

Трајност на отпечатени материјали од 100 години¹

ВНЕС НА МЕДИУМ

Механизам за снабдување со листови

Автоматско снабдување од касета за хартија

БРЗИНИ НА ПЕЧАТЕЊЕ

Големина на поштенска картичка

прибл. 47 сек.¹

Големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.¹

Налепници со големина на кредитна картичка

прибл. 27 сек.¹

Мини налепници

прибл. 27 сек.¹

ПЕЧАТЕЊЕ

Режими на печатење

Едноставно печатење (избор на индивидуални слики и број на копии за сериско печатење),


Печатење на сите слики (избор на сите слики и број на копии за сериско печатење),


DPOF Image Print,


Печатење на фотографии за документи (повеќе големини, стандардно, прилагодена големина),


Отсекување

Подесувања при печатење

Датум, корекција на црвени очи, завршна обработка при печатење (сјајно, полусјајно (шаблон 1/ шаблон 2)), со рабови, без рабови, распоред (1-нагоре, 2-нагоре, 4-нагоре, 8-нагоре, индекс¹, измешано), рамномерност на кожа, мои бои (исклучено, живописно, неутрално, позитив филм, сепија, црно-бело), оптимизација на слика, рачно прилагодување на осветленост, заштеда на енергија, Exif Print

МЕТОД НА ПЕЧАТЕЊЕ

Директно печатење од фотоапарат

Компатибилност со PictBridge (USB и безжичен LAN)

Директно од мемориска картичка

Поддржани видови на картички: SD, SDHC, SDXC


USB уреди со флеш меморија¹


Поддржани преку адаптер²: miniSD, miniSDHC, microSD, microSDHC, microSDXC

Директно од телефон со камера

Компатибилност со паметни телефони, таблет уреди и преносливи уреди преку Wi-Fi (директна или инфраструктурна врска):


Уреди со iOS - со користење на апликацијата Easy-PhotoPrint од Canon и Apple AirPrint


Уреди со Android - со користење на апликацијата Easy-PhotoPrint од Canon


Уреди со Windows RT - со користење на апликацијата Canon-Easy-PhotoPrint

Печатење од компјутер

Да, потребен е стандарден USB кабел или компатибилна Wi-Fi врска.

ИНТЕРФЕЈС

Камера

USB приклучок тип A на печатачот, Wi-Fi (PictBridge преку WLAN, компатибилност со DPS преку IP адреса)

Компјутер

USB мини-B приклучок на печатачот, Wi-Fi (IEEE802.11 b/g)

LCD монитор

6,8 cm (2,7") TFT екран во боја со повеќејазичен кориснички интерфејс и механизам за закосување


(Јазици: Англиски, Германски, Француски, Италијански, Шпански, Руски, едноставен Кинески, Корејски, Таи, Хинди, Виетнамски, Малезиски, Јапонски, Португалски)

ПОДДРЖАНИ ОПЕРАТИВНИ СИСТЕМИ

PC

Поврзување преку USB: Windows 8.1 / 8 / 7 SP1


Поврзување преку Wi-Fi: Windows 8.1 / 8 / 7 SP1

Macintosh

Поврзување преку USB: Mac OS X 10.6.8 - 10.9


Поврзување преку Wi-Fi: Mac OS X 10.6.8 - 10.9

ПРЕБАРУВАЊЕ И ПЕЧАТЕЊЕ

Драјвери

Windows / Mac

ИЗВОР НА НАПОЈУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈА

AC напојување со енергија

Да, се испорачува

Батерија

Да, изборна NB-CP2LI (прибл. 72 отпечатени листови со големина на поштенска картичка со едно полнење. Потребен е адаптер за полнач CG-CP200)¹

Потрошувачка на енергија

Прибл. 4W (режим на подготвеност), прибл. 60W (печатење)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА

Торбичка

CP торбичка за носење на печатач DCC-CP3


CP торбичка за носење на печатач DCC-CP2

Касета за хартија

Касета за хартија со големина на поштенска картичка [PCP-CP400]


Касета за хартија со големина на картичка [PCC-CP400]


Капак за заштита од прав DPC-CP100

Напојување со енергија и полначи за батерии

AC адаптер CA-CP200B,


Адаптер за полнење CG-CP200 (за батеријата NB-CP2LI)

ФИЗИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

Работни услови

5 – 40 °C, 20 – 80% влажност

Димензии

178,0 x 127,0 x 60,5 мм (само печатач без испакнатите делови)

Тежина

810гр. (без вградениот картриџ за мастило/хартија)

Одрекување од одговорност

Сите податоци се базираат на стандардните методи за тестирање на Canon.

Подлежност на промена без претходна најава.

Фуснота

¹ Потребна е изборна касета за хартија

¹ Потребна е изборна касета за хартија

¹ Потребна е изборна касета за хартија

¹ Потребна е изборна касета за хартија

¹ За да ја тестираме трајноста на отпечатените слики кои се чуваат во албум, ние користиме забрзан метод на тестирање кој е сличен на мерењето на трајноста на сликата на сребрено-халогенидна фото-хартија при чување на темно место. Урнеците за печатење се печатени со оптичка густина од 1,0 (за секоја Bk, C, M,Y). Урнеците се чувани во одредена средина со висока температура и влажност од 50%. Забележан е одреден степен на опаѓање на оптичката густина и губење на жолтата боја. Забележаните резултати потоа се претворени во времетраење кога отпечатената слика би се чувала во средина со влажност од 23℃/ 50%. <Критериум за проценка на долговечноста на отпечатоците> 'Точката во која црно-белата/ рефлективната оптичка густина покажува загуба од 30% (започнувајќи со густина од 1,0).

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Брзината на печатење може да се менува во зависност од големината на податоците, методот на печатење, мемориската картичка и капацитетот, и се мери од почетокот на печатењето, без времето за ракување со хартијата

¹ Достапните режими/карактеристики може да се разликуваат во зависност од моделот на фотоапаратот или од мемориската картичка користена за печатење

¹ Сликите со неправилна големина или сликите кои се уредувани на компјутер може да не се прикажат или отпечатат. Не се поддржани USB уреди кои не можат да бидат препознаени како “отстранлив медиум” (како што се надворешните хард дискови) или не користат FAT или exFAT систем на фајлови или, пак, имаат GUID партиции направени на Macintosh компјутер.


² Потребен е адаптер (се продава посебно)

¹ Потребен е адаптер (се продава посебно)