Canon i-SENSYS LBP151dw Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

Еднострано: до 27 стр./мин. (A4)


Двострано: до 15 слики/мин. (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

До 600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 15 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл. 8 секунди

Препорачан месечен обем на печатење

500 - 2.000 страници месечно

Работен циклус

Макс. 15.000 страници месечно¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

Напредни функции за печатење

Можност за Google Cloud Print


iOS: апликација Canon PRINT Business


Android: сертификат за Mopria, дополнителна компонента Canon Print Service, апликација Canon PRINT Business

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови


Повеќенаменски фах за 1 лист

Внес на хартија (опција)

-

Излезно лежиште за хартија

100 листови со страната за печатење надолу, 1 лист со страната за печатење нагоре

Типови на медиум

Обична хартија, рециклирана хартија, тешка хартија,


етикети, пликови, транспарентна хартија

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна)


A4,B5,A5,LGL,LTR,EXECUTIVE,STATEMENT,FOOLSCAP,16K,OFFICIO,B-OFFICIO,M-OFFICIO,GLTR,GLGL,AFLS,плик: COM10,Monarch,C5,DL


Прилагодени големини (ширина:76,2 до 216mm должина: 210 до 356mm)


Повеќенаменски фах:


A4,B5,A5,LGL,LTR,EXECUTIVE,STATEMENT,FOOLSCAP,16K,OFFICIO,B-OFFICIO,M-OFFICIO,GLTR,GLGL,AFLS,плик: COM10,Monarch,C5,DL


Прилагодени големини (ширина:76,2 до 216mm должина: 127 до 356mm)

Тежини на медиум

Касета: 60 до 163 g/m²


Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²

Двострано печатење

Автоматски (A4/LTR/LGL/OFFICIO/B-OFFICIO/M-OFFICIO/FLS, 60 до 105 g/m²)

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1120W или помалку


Активен режим: прибл. 260W или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 2,6W или помалку


Режим на мирување: прибл. 1,1 W или помалку¹


Исклучено напојување: 0,5 W или помалку


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,7 kWh/неделно


Време на неактивност кое е потребно за активирање на режимот на мирување: 1-30 мин. (зададено: 1 мин.)


Време на неактивност кое е потребно за автоматско исклучување: 4 часа (зададено)


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹


Активен режим: 66 dB или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок¹


Активен режим: 52 dB


Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

390 mm x 365 mm x 245 mm

Тежина

Прибл. 8,6 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5 LED индикатори, 4 оперативни копчиња

КОНТРОЛОР

Брзина на процесор

400MHz

Меморија

512 MB

Јазици на печатач

UFRII (извонредно брзо прикажување), PCL5e, PCL6

Фонтови

45 PCL фонтови

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100 BASE-TX, безжичен 802.11b/g/n

Софтвер и управување со печатач

Remote User Interface (RUI),


SSID Tool,


Toner Status Tool,


iW конзола за управување: софтвер базиран на сервер за централизирано управување со голем број на уреди

Компатибилност со оперативни системи

Windows® 10 / Windows® 8.1 / Windows® 8 / Windows® 7 / Server® Vista / Server® 2012R2 / Server® 2012 / Server® 2008R2 / Server® 2008 / Server® 2003R2 / Server® 2003


Mac OS X верзија 10.5.8 и понова


Linux¹/Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно: картриџ 737 (2.400 страници¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА/ ОПЦИИ

Делови

-

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Безжично поврзување: прибл. 1,8W или помалку

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде достапен во мај 2016 година.

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 1.700 страници

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Безжично поврзување: прибл. 1,8W или помалку

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде достапен во мај 2016 година.

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752


² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 1.700 страници