Canon i-SENSYS LBP6200d Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

25 стр./мин. црно-бело (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 2400 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 0,5 секунди од режим на мирување
Прибл.
10 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.
6 секунди или помалку

Работен циклус

Макс. 8.000 страници месечно¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Повеќенаменски фах за 250 листови
Влез за рачно ставање по 1 лист

Излезно лежиште за хартија

100 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, транспарентна,
етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Повеќенаменски фах:
A4/B5/A5/LGL/LTR/EXE/16K/прилагодени големини
COM10/Monarch/C5/DL/ISO-B5
ширина 76,2 x 215,9mm x должина 187 x 355,6mm
Влез за рачно снабдување:
A4/B5/A5/LGL/LTR/EXE/16K/прилагодени големини
COM10/Monarch/C5/DL/ISO-B5/картички со индекс
ширина 76,2 x 215,9mm x должина 127 x 355,6mm

Тежини на медиум

Повеќенаменски фах:
60 до 163 g/m²
Влез за рачно снабдување:
60 до 163 g/m²

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

AC 220-240V (±10%), 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1200W или помалку
Активен режим: во просек прибл. 280W или помалку
Режим на подготвеност: во просек прибл. 1,6W
Во режим на мирување: во просек прибл. 1,4W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,7 kWh/неделно
Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹:
Активен режим: 6,77 B или помалку
Режим на подготвеност: нечуен
Звучен притисок¹:
Активен режим: 53 dB(A)
Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

379mm × 293mm × 243mm

Тежина

Прибл.
7 kg

Работни услови

температура:10~30℃
Влажност:20~80%RH(без кондензација)

Контролен панел

1 LED индикатор, 1 оперативно копче

КОНТРОЛОР

Јазици на печатач

Напредна технологија на печатење на Canon (CAPT)

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed

Компатибилност со оперативни системи

Win 7(32/64-битен)/Win Vista(32/64-битен)/XP(32/64-битен)
Server 2008(32/64-битен) / Server 2008 R2(64-битен)/ Server 2003 (32/64-битен)/ 2000/
Mac OS10.4.9 - 10.6.x¹/Linux¹

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно: картриџ 726 (2.100 страници¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752, ² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 900 страници