Canon i-SENSYS LBP6230dw Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

25 стр./мин. црно-бело (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл. 0,5 секунди од режим на мирување
10 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.
6 секунди

Работен циклус

Макс. 8.000 страници месечно

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Повеќенаменски фах за 250 листови
Влез за рачно ставање по 1 лист

Излезно лежиште за хартија

100 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, транспарентна,
етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Повеќенаменски фах:
A4/B5/A5/LGL/LTR/EXE/16K/прилагодени големини
COM10/Monarch/C5/DL/ISO-B5
ширина76,2~216mm x должина 187~356mm
Влез за рачно снабдување:
A4/B5/A5/LGL/LTR/EXE/16K/прилагодени големини
COM10/Monarch/C5/DL/ISO-B5/картички со индекс
ширина76,2~216mm x должина 127~356mm

Тежини на медиум

Повеќенаменски фах:
60 до 163 g/m²
Влез за рачно снабдување:
60 до 163 g/m²

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

AC 220-240V(±10%) 50/60Hz(±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1100W или помалку
Активен режим: во просек прибл. 420W или помалку
Режим на подготвеност: прибл. 1,4 W или помалку
Режим на подготвеност: прибл. 2,2 W или помалку (Wi-Fi)
Режим на мирување: прибл. 0,9 W или помалку
Режим на мирување: прибл. 1,6 W или помалку (Wi-Fi)
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,7 kwh/неделно
Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹:
Активен режим: 6,77 B или помалку
Режим на подготвеност: нечуен
Звучен притисок¹:
Активен режим: 52 dB(A)
Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

379 mm x 293 mm x 243 mm

Тежина

Прибл.
7 kg

Работни услови

Температура: 10~30ºC
Влажност: 20~80%RH (без кондензација)

Контролен панел

5 LED индикатори, 4 оперативни копчиња

КОНТРОЛОР

Меморија

64 MB

Јазици на печатач

UFRII LT

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed,
10BASE-T/100BASE-TX, IEEE802.11b/g/n

Компатибилност со оперативни системи

Win 8.1(32/64-битен)/Win 8(32/64-битен)/Win 7(32/64-битен)/Win Vista(32/64-битен)/XP(32/64-битен)/Server 2012(32/64-битен)/Server 2012 R2(64-битен)/Server 2008(32/64-битен) / Server 2008 R2(64-битен)/ 2003 Server(32/64-битен)/Mac OSX 10.6~/Linux¹ /Citrix(FR2 и понов)

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно: картриџ 726 (2.100 страници¹)²

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752
² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 900 страници