Canon i-SENSYS LBP6310dn Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

33 стр/мин црно-бело (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 2400 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл.


10 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.


6 секунди или помалку

Работен циклус

Макс.


25.000 страници месечно ¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови


Повеќенаменски фах за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 500 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, транспарентна, етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна):


A4, B5, A5, A6, правни, писма, извршни, 16K, прилагодени големини: ширина 105 mm до 215,9 mm; должина 148,0 mm до 355,6 mm.


Повеќенаменски фах:


A4, B5, A5, A6, правни, писма, извршни, 16K, пликови DL, пликови COM10, пликови C5, пликови B5, пликови Monarch, картички со индекс, прилагодени големини: ширина: 76,2 до 215,9mm должина: 127,0 до 355,6mm

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m²


Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m²

Двострано печатење

Автоматски

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1170 W или помалку


Активен режим: прибл. 540 W


Режим на подготвеност: прибл.


9 W


Режим на мирување: 1W


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,3 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук ²:


Активен режим: 7,06 B или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок ²:


Активен режим: 54,2 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

400 mm x 376 mm x 263 mm

Тежина

Прибл.


11,2 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

4 LED индикатори


1 оперативно копче

КОНТРОЛОР

Меморија

16 MB

Јазици на печатач

Напредна технологија на печатење на Canon (CAPT)

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed


10BASE-T/100BASE-TX

Софтвер и управување со печатач

Инсталатор за NetSpot уред, далечински кориснички интерфејс (RUI)

Компатибилност со оперативни системи

Windows XP(32-битен/64-битен)/ Vista (32-битен/64-битен)/ 7 (32-битен/64-битен)/ 8 (32-битен/64-битен)/ Server 2003 (32-битен/64-битен) / Server 2008(32-битен/64-битен) / Server 2008 R2 (64-битен)/


Mac OS10.5.x и понов ¹


Linux ²


Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно: картриџ 719 (2.100 страници ¹)


Голема потрошувачка: картриџ 719 H (6.400 страници ¹)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Делови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-44 (касета за 500 листови)

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

² Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет. Само англиски драјвер. Драјверот ќе биде издаден во март 2013 година


² Дистрибуција само преку интернет. Само англиски драјвер. Драјверот ќе биде издаден во јули 2013 година

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752