Canon i-SENSYS LBP6670dn Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

33 стр/мин црно-бело (A4)

Метод на печатење

Црно-бело печатење со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200 x 1200 dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл.


28 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.


7 секунди

Работен циклус

Макс.


50.000 страници месечно¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 250 листови


Повеќенаменски фах за 50 листови

Внес на хартија (опција)

Касета за 500 листови

Излезно лежиште за хартија

150 листови со страната за печатење надолу, 1 лист со страната за печатење нагоре

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, транспарентна,


етикети, картички со индекс, пликови, поштенска картичка

Големини на медиум

Касета (стандардна и изборна)


A4, B5, A5, A6, LGL, LTR, ИЗВРШНИ, 16K,


Прилагодени големини (ширина:105,0 до 215,9mm должина: 148,0 до 355,6mm)


Повеќенаменски фах:


A4, B5, A5, A6, LGL, LTR, ИЗВРШНИ, 16K, плик COM-10, Monarch, DL, C5, B5(ISO), картички со индекс,


Прилагодени големини (ширина:76,2 до 215,9mm должина: 127,0 до 355,6mm)

Тежини на медиум

Касета (стандардна и изборна): 60 до 120 g/m¹


Повеќенаменски фах: 60 до 163 g/m¹

Двострано печатење

Автоматски (само A4/LTR/LGL)

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 1140 W или помалку


Активен режим: прибл. 560 W


Режим на подготвеност: прибл.


14 W


Режим на мирување: прибл. 14 W (мирување на панел), прибл. 1 W (режим на длабоко мирување)


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,3kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹:


Активен режим: 7,06 B или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок¹:


Активен режим: 54,2 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

400 mm x 376 mm x 289 mm (со панел)

Тежина

Прибл.


12,4 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

5-линиски LCD екран


8 LED индикатори


10 оперативни копчиња

БРЗИНА НА ПРОЦЕСОР

Меморија

512 MB

Јазици на печатач

UFRII (ултра брзо прикажување), PCL5e, PCL6, Adobe® PostScript Level 3 (изборно)

Фонтови

45 PCL фонтови, 136 PS фонтови (изборно)

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX/1000BASE-T

СОФТВЕР И УПРАВУВАЊЕ СО ПЕЧАТАЧ

Компатибилност со оперативни системи

Windows 2000/ XP(32-битен/64-битен)/ Vista(32-битен/64-битен)/ 7(32-битен/64-битен)/ Server 2003(32-битен/64-битен)/ Server 2008 R2(64-битен)/ Server 2008(32-битен/64-битен)/


Mac OS10.4.9 - 10.7.x¹/ Linux¹/ Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандард: картриџ 719 (2.100 страници¹)


Голема потрошувачка: картриџ 719 H (6.400 страници¹)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Делови

МЕХАНИЗАМ ЗА СНАБДУВАЊЕ СО ХАРТИЈА PF-44 (касета за 500 листови)


PS комплет за печатење -AQ1 (ROM модул за Adobe PostScript 3)¹


Комплет за печатење на бар-кодови - F1 (ROM модул за бар-кодови)¹

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Дистрибуција само преку интернет

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет

¹ Врз основа на ISO/IEC 19752

¹ ROM модулот за бар-кодови и ROM модулот за PS не може истовремено да се инсталираат