Canon i-SENSYS LBP7010C Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

16 стр./мин. црно-бело, 4 стр./мин. во боја (A4)

Метод на печатење

Ласерско печатење

Квалитет на печатење

До 2400 x 600 dpi со технологијата за автоматско усовршување на слика

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл.
10 секунди од режим на мирување
Прибл.
66 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Прибл.
24,7/13,6 секунди (во боја/црно-бело)

Работен циклус

Макс. 15.000 страници месечно¹

Маргини на печатење

5 mm-горе, долу, лево и десно (10 mm - пликови)

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Повеќенаменски фах за 150 листови

Излезно лежиште за хартија

50 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, обложена хартија, транспарентна (само црно-бело), етикети, пликови, рапава хартија, рециклирана хартија

Големини на медиум

Повеќенаменски фах:
A4 / B5 / A5 / писма / правни / извршни / 16K / канцелариска хартија / извештаи / пликови (COM-10, Monarch, C5, B5, DL) / картички со индекс / прилагодени големини: широчина 76,2~215,9mm x должина 127~355,6mm

Тежини на медиум

Повеќенаменски фах:
60 до 163 g/m² (220 g/m² за обложена хартија)

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

AC 220-240V (±10%), 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимум: прибл. 868W или помалку
Активен режим: во просек прибл. 145W/230W или помалку (во боја/црно-бело)
Режим на подготвеност: во просек прибл. 7W
Режим на мирување: во просек прибл. 1,1W
Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 0,5 kWh/неделно
Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук¹:
Активен режим: 6,2/6,4 B или помалку (во боја/црно-бело)
Режим на подготвеност: нечуен
Звучен притисок¹:
Активен режим: 48/50 dB(A) (во боја/црно-бело)
Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

400mm × 398mm × 223mm

Тежина

Прибл.
12,3 kg

Работни услови

Температура:10~30ºC
Влажност:20~80%RH (без кондензација)

Контролен панел

6 LED индикатори, 1 оперативно копче

КОНТРОЛОР

Меморија

16MB

Јазици на печатач

Напредна технологија на печатење на Canon (CAPT)

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 Hi-Speed

Компатибилност со оперативни системи

Windows 7(32/64-битен)/Vista(32/64-битен)/XP(32/64-битен)/Windows 2000/
Server 2008(32/64-битен) / Server 2008 R2 (64-битен)/ Server 2003 (32/64-битен)/ Mac OS10.4.9 - 10.7.x¹/Linux²/Citrix²

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Стандардно:
Картриџ 729 црна (1.200 страници¹)²
Картриџ 729 цијан (1.000 страници¹)²
Картриџ 729 магента (1.000 страници¹)²
Картриџ 729 жолта (1.000 страници¹)²
Картриџ со барабан 029 (7.000 страници)

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

¹ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет. Драјверот е издаден во октомври 2011 година.
² Дистрибуција само преку интернет.

¹ Врз основа на ISO/IEC19798
² Печатачот се испорачува со основни картриџи за 550/500 страници (црно-бело/во боја)