Canon i-SENSYS LBP7110Cw Спецификации

МАШИНА ЗА ПЕЧАТЕЊЕ

Брзина на печатење

До 14 стр./мин. во боја (A4)


До 14 стр./мин. црно-бело (A4)

Метод на печатење

Печатење во боја со ласерски зраци

Квалитет на печатење

До 1200dpi × 1200dpi

Резолуција на печатење

600 x 600 dpi

Потребно време за загревање

Прибл.


20 секунди од моментот на вклучување или помалку

Потребно време до излегување на првата страница

Црно-бело: прибл. 18 секунди или помалку


Во боја: прибл. 18 секунди или помалку

Работен циклус

Макс.


30.000 страници месечно ¹

Маргини на печатење

5 mm - горе, долу, лево и десно

РАБОТА СО МЕДИУМИ

Внес на хартија (стандарден)

Касета за 150 листа

Излезно лежиште за хартија

125 листови со страната за печатење надолу

Типови на медиум

Обична хартија, тешка хартија, транспарентна, обложена хартија, сјајна фолија, етикети, картички со индекс, пликови

Големини на медиум

Касета:


A4, B5, A5, правни, писма, извршни, извештаи, канцелариска хартија, 16K, пликови DL, пликови COM10, пликови C5, пликови Monarch, картички со индекс, прилагодени големини: ширина 83 до 215,9 mm; должина 127,0 до 355,6mm.

Тежини на медиум

Касета : 60 до 220 g/m²

ОПШТИ КАРАКТЕРИСТИКИ

Потреби за напојување со енергија

220-240V(±10%) 50/60Hz (±2Hz)

Потрошувачка на енергија

Максимално: прибл. 800 W или помалку


Активен режим: прибл. 340 W или помалку


Режим на подготвеност: прибл. 10 W


Режим на мирување: прибл. 0,9 W ²


Типична потрошувачка на електрична енергија (TEC): 1,0 kWh/неделно


Lot26 (http://www.canon-europe.com/For_Work/Lot26/index.aspx)

Ниво на шум

Јачина на звук ³:


Активен режим: 6,52 B или помалку


Режим на подготвеност: нечуен


Звучен притисок ³:


Активен режим: 49 dB(A) или помалку


Режим на подготвеност: нечуен

Димензии (Ш x Д x В)

406 mm x 454 mm x 255 mm

Тежина

Прибл.


16,6 kg

Работни услови

Температура: 10 до 30ºC (50 до 86ºF)


Влажност: 20 до 80% RH (без кондензација)

Контролен панел

12 LED индикатори


Копче за 4 операции

КОНТРОЛОР

Меморија

64 MB

Јазици на печатач

UFR II-LT

Интерфејс и поврзување

USB 2.0 High-Speed, 10BASE-T/100BASE-TX, IEEE802.11b/g/n

Софтвер и управување со печатач

Алатка за подесување на MF/LBP мрежа, далечински кориснички интерфејс (RUI)

Компатибилност со оперативни системи

Windows XP(32-битен/64-битен)/ Vista (32-битен/64-битен)/ 7 (32-битен/64-битен)/ 8 (32-битен/64-битен)/ Server 2003 (32-битен/64-битен) / Server 2008(32-битен/64-битен) / Server 2008 R2 (64-битен)


Mac OS 10.6.x и понов ¹ / Linux ² / Citrix

ПОТРОШНИ МАТЕРИЈАЛИ

"Сè-во-едно" картриџи

Картриџ 731 црна (1.400 страници ¹)²


Картриџ 731H црна (2.400 страници ¹)²


Картриџ 731 цијан (1.500 страници ¹)²


Картриџ 731 магента (1.500 страници ¹)²


Картриџ 731 жолта (1.500 страници ¹)²

ДОПОЛНИТЕЛНА ОПРЕМА / ОПЦИИ

Одрекување од одговорност

Сите спецификации се подложени на промена без претходна најава

Фуснота

¹ Работниот циклус е дефиниран како максимален број на испечатени страници при максимална употреба во еден месец. Секое користење над препорачаниот работен циклус може да го намали работниот век на производот

² Во безжичен режим потрошувачката изнесува 4W

³ Декларирана емисија на шум во согласност со ISO 9296

¹ Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде издаден во април 2013 година.


² Дистрибуција само преку интернет. Драјверот ќе биде издаден во февруари 2014 година.

¹ Врз основа на ISO/IEC19798


² Печатачот се испорачува со почетна касета со 800 страни