Canon i-SENSYS LBP7660Cdn

i-SENSYS LBP7660Cdn

Одликувајќи се со максимална продуктивност и соодветна енергетска ефикасност, i-SENSYS LBP7660Cdn овозможува практично ласерско печатење во боја за динамичните работни групи.

Придобивки

  • Црно-бело печатење и печатење во боја од 20 страници во минута
  • Резолуција на печатење од 9600 x 600 dpi
  • Стандардна меморија од 768MB
  • Интуитивен оперативен панел
  • PCL5c/6 и изборна поддршка за Adobe® PostScript
  • Gigabit Ethernet
  • Енергетска ефикасност
  • Лесна замена на картриџите со тонер

Детални карактеристики

Погледнете подетални информации за Canon i-SENSYS LBP7660Cdn

Ласер во боја со високи перформанси


Максимизирајте ја продуктивноста во динамичните работни групи со овој стилски ласерски печатач во боја. Доволно компактен за да се смести на работна маса, на корисниците им нуди практичен печатач во непосредна близина кој нуди брзо печатење со професионален квалитет – 20 страници во минута во црно бело и во боја. Технологијата за брзо печатење на првата страница од Canon овозможува и пократко време за чекање на документите.

Професионален квалитет на печатење


i-SENSYS LBP7660Cdn се одликува со резолуција за печатење од 9600 x 600 dpi за висококвалитетно печатење, која е подобрена со автоматското усовршување на слика за добивање на совршена завршна обработка при секое печатење. Печатачот е опремен со стандардна меморија од 768MB која му обезбедува капацитет да се справи со големи, сложени документи и графика, како и со потребите за мрежно печатење.

Едноставно користење


Дури и почетниците ќе можат едноставно да ракуваат со овој ласерски печатач во боја. Интуитивниот 5-линиски LCD екран овозможува едноставно подесување и навигација помеѓу различните подесувања на уредот.

Разновидно поврзување


i-SENSYS LBP7660Cdn беспрекорно се интегрира во вашите деловни задачи преку неговата поддршка за печатење со индустрискиот стандард PCL5c/6 и изборниот софтвер Adobe® PostScript. Благодарение на вградената Gigabit Ethernet врска, тој може да се справи со обемни работни задачи и да обезбеди оптимални мрежни перформанси.

Енергетска ефикасност која ќе ви заштеди пари


Врвната енергетска ефикасност на i-SENSYS LBP7660Cdn ви овозможува да ги намалите трошоците – како и вашето влијание врз животната средина. Усогласен со Energy Star, тој троши само 1,0 ват енергија во режим на мирување и има ниска типична потрошувачка на енергија (TEC) од 0,9 kWh, а тоа го прави еден од најефикасните во неговата класа. Со вграденото автоматско двострано печатење може да ја намалите потрошувачката на енергија, која не само што ќе ви заштеди пари туку и ќе го намали вашето штетно влијание врз животната средина.

Едноставно управување


Благодарение на евтиниот "сè-во-едно" картриџ за бои – кој содржи тонер, барабан и единици за чистење – за печатачот не е потребно речиси никакво одржување. Картриџот лесно може да се замени за неколку секунди, без никаков неред. Со користење на автентичен ласерски картриџ од Canon може да бидете сигурни дека вашиот печатач ќе биде како нов.

Награди

Спецификации за производот

Дознајте повеќе за Canon i-SENSYS LBP7660Cdn, неговите функции и можности.

PCL Printing

PCL печатење

Optional PostScript Printing

Изборно PostScript печатење

USB connection

USB поврзување

Use and share over network

Користење и споделување преку мрежа

Automatic double sided printing

Автоматско двострано печатење

+1 Optional Paper Cassette

+1 изборна касета за хартија

User friendly LCD display

Практичен LCD екран

High colour print quality

Печатење во боја со висок квалитет

Tablet and smartphone ready

Можност за поврзување на паметен телефон и таблет уред

Следни чекори

Решенија за мобилни уреди

Едноставно печатење од мобилни уреди

Едноставен сервисен план

За целосно ослободување од грижите, заштитете ја вашата инвестиција во Canon.

Easy Service Plan